Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ALO! Proverio imovinske karte novih članova vlade

Osiromašili?!

Autor: I. Kljajić - M. Dakić | 04.09.2012 - 21:48:00h | Komentara: 0

Najnoviji podaci iz imovinskih karti članova vlade pokazuju da su od stupanja na vlast do danas vidno smanjili svoje prihode. Da li je to posledica opšte krize ili liberalnog zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, tek ispada da im je gore sada nego dok su bili opozicija.

Bolje im je bilo u opoziciji nego na vlasti: Velimir Ilić i Nikola Selaković

Bolje im je bilo u opoziciji nego na vlasti: Velimir Ilić i Nikola Selaković

Neposredno pre nego što je Velimir Ilić, lider Nove Srbije, ponovo stupio na ministarsku dužnost i počeo da prima vladinu apanažu, ostao je bez jednog izvora prihoda, pa je morao da ugasi račun u banci. Naime, kako „Alo!“ saznaje, Ilić je jednu od svoje 22 nekretnine u Čačku godinama izdavao stranoj banci, koja mu je nedavno otkazala najam, te je ostao bez deviznog priliva. Kako se može videti u njegovoj novoj imovinskoj karti koju je krajem avgusta predao Agenciji za borbu protiv korupcije, Ilić više nema depozite ni štedne uloge u domaćim i stranim bankama, što nam je i potvrdio.


- Tačno je da sam jednu kuću u centru Čačka skoro čitavu deceniju iznajmljivao banci, pa su mi stizale pare na račun. Pre nekoliko meseci ih je zadesila kriza, zatvorili su ekspozituru u mojoj kući i tako sam ostao bez priliva, što sam uredno i prijavio nadležnima - potvrdio je ministar saobraćaja za naš list.

Samo se Krka obogatio?!

Započinjanjem drugog mandata, Jovan Krkobabić stekao je depozite i štedne uloge u banci, evidentirano je u njegovoj imovinskoj karti! Pored toga, aktuelni ministar i potpredsednik vlade već 24 godine prima penziju od 72.000, uz platu u vladi, koja je za 4.000 manja od sinovljeve. Naime, Milan Krkobabić kao poslanik u republičkom parlamentu dobija 105.000 dinara.
 

Nikola Selaković, novi ministar pravde, nema ni stan ni automobil ni depozite u bankama, ali je ulaskom u državni aparat zaradio trostruka primanja - ministarsku platu od 99.484 dinara i naknade za članstvo u Visokom savetu sudstva i Državnom veću tužilaštva, po 15.117 dinara.

Rasim Ljajić je u međuvremenu prodao „pasat“ iz 1996. i ostao je samo na ministarskoj plati od 108.000, dok od imovine nije prijavio ništa.

Ministarka sporta Alisa Marić ne prima platu u Nemanjinoj 11, već živi od nacionalnog sportskog priznanja, koje mesečno iznosi 87.774 dinara, ali vozi dva automobila, „hjundai gec“ iz 2004. i „ford fokus“ iz 2010, a uz depozit ima i stan od 50 kvadrata. Nemanja Nenadić iz „Transparentnosti Srbija“ smatra da prijavljivanje imovine za sada nije postiglo glavni cilj, a to je sticanje većeg poverenja građana u javne funkcionere.

- Nedostaje provera podataka i njihova verifikacija od strane Agencije. Odnosno, da li je tačno to što je prijavio, i još bitnije, da li postoji neka imovina čije se poreklo ne može objasniti, a stečena je u vreme dok je bio na javnoj funkciji - ističe on.

Suzana prodala akcije NIS-a!

Suzana Grubješić (URS), potpredsednica vlade za evropske integracije, od avgusta je ostala bez šteka u banci, a zanimljivo je da se prethodno ratosiljala i pet odsto akcija NIS-a, baš u periodu prodaje te kompanije Rusima, što se poklapa sa krutim stavom njene stranke, koja se grčevito suprotstavljala povlašćenom položaju ruskog kapitala u Srbiji.

Mrkiću 8.000 manje!

Zanimljivo je i da Ivan Mrkić kao aktuelni ministar spoljnih poslova prima za oko 8.000 dinara manju platu nego dok je bio državni sekretar u prethodnom mandatu! Još poraznije je kada mu se sadašnja primanja porede s prošlogodišnjim, kada je kao ambasador Srbije u Japanu primao čak 711.503 dinara!

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP