Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PODNEO OSTAVKU

Ostavka i sukobi u DS - zbog Rusije!

Autor: M. K. | 15.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Da su demokrate kivne na Natašu Vučković i Vesnu Marjanović zbog glasanja u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, o čemu je „Alo!“ i pisao, ukazuje i ostavka predsednik Spoljnopolitičkog odbora i internacionalnog sekretara DS-a Dušana Spasojevića na sve stranačke funkcije.

Podneo ostavku:  Dušan Spasojević

Podneo ostavku: Dušan Spasojević

- Duboko sam nesaglasan sa takvim stavom narodnih poslanika, koji smatram ne samo suprotnim spoljnopolitičkim interesima naše zemlje već i drastičnim odstupanjem od državotvorne i nacionalno odgovorne politike koju su, u ime DS-a i hiljada članova stranke, vodili i vode svi njeni lideri.

Ostavku sam podneo kako bih zaštitio integritet Spoljnopolitičkog odbora, dostojanstvo svih njegovih članova i sopstveni ugled - navodi se u izjavi Spasojevića. On je ocenio „poraznom“ činjenicu da su tom prilikom zaobiđeni nadležni organi DS-a, prekršena praksa usaglašavanja stavova o najvažnijim temama i ignorisani zaključci koje je povodom ukrajinske krize usvojio odbor za spoljne poslove DS-a. Nataša Vučković izjavila je da nema obaveze da svi članovi delegacije glasaju isto u PS SE, i da je ona, zajedno sa stranačkom koleginicom, glasala prosrpski, a ne - antiruski.

Glasanje u SP SE bila je tema i na sednici Predsedništva DS-a u nedelju, koja je, kako saznajemo, bila više nego burna. Stranu Vučkovićeve i Marjanovićeve, osim Dragoljuba Mićunovića, nekadašnjeg lidera Demokratskog centra, čije su obe bile članice, držali su i Balša Božović i Dejan Nikolić.

- Najviše kritika uputio im je Borko Stefanović, a njegovu stranu držali su Đilas, Vlada Todorić i Aleksandra Jerkov - navodi naš izvor iz vrha DS-a.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP