Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

OBRAZLOŽENJE:

Ostavka Lazara Krstića stigla u skupštinu: Moji saradnici i ja nismo za te pozicije!

Autor: Tanjug | 15.07.2014 - 10:34:00h | Komentara: 1

U Skupštinu Srbije danas je stigla ostavka Lazara Krstića na funkciju minsitra finansija.

Lazar Krstić

Lazar Krstić | Foto: P. Marković

-Na ovakvu sam odluku primoran pošto u potezima koje povlačimo odnosno ne povlačimo ne prepoznajem spremnost da se sa najkrupnijim strukturalnim problemima u javnim finansijama uhvatimo u koštac onako kako ja smatram da je neophodno i jedino moguće - energično, jednovremeno i bez odlaganja, naveo je Krstić u ostavci.


On je dodao da ne isključuje mogućnost da postoje i drugi putevi koji vode istim ishodom stabilizacije javnih finansija, ali da on lično, kao i njegovi najbliži saradnici, smatraju da su svi alternativni pravci konsolidacije, ako i postoje, značajano lošiji izbor od sprovodjenja jednovremenih i mometalnih poteza, ma koliko socijalno i politički oni teški bili.

-Više ne verujem da smo moji saradnici i ja najbolji ljudi za te pozicije bez obzira na rezultate koje smo postigli u poslednjih deset meseci, kao i lični odnos i odličnu saradnju koja je postojala sa premijerom Aleksandrom Vučićem.To kažem znajući koliko je ministarska funkcija čast i obaveza -naglasio je Krstić u pisanoj ostavci predsednici skupštine.

On je, pored ostalog dodao da, iako mu je žao što se nije postigla saglasnost u ključnim oblastima, drago mu je da je u tim razmioilaženjima bilo prilike da se raspravlja otvoreno, a ne preko medija, kako je u svim ozbiljnim državama inače slučaj.

Krstić je dodao i da se nada da će njegova ostavka doprineti budjenju svesti u društvu, a naročito kod političkih činilaca da problem javnih finansija prevazilazi okvire dnevne politike.

- Iako rešenje tog problema ne postoji, a posledice nerešavanja mogu za državu biti toliko pogubne da je svako manipulisanje ekonomskim činjenicama u svrhu političke promocije u ovom trenutku dolivanje ulja na vatru. Moji saradnici i ja ćemo biti na raspolaganju vladi za savete i konsultacije na sve teme - rekao je, pored ostalog, Krstić u pisanoj ostavci.
Poslednji komentari
  • veras Vreme: 15.07.2014 13:20h

    a onda ces da naplacujes svoje pametne ideje preko svoje konsultantske kuce zar ne....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP