Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

GLASNO

Ovako Šapić "brani" doktorat: "Peščanik" hoće da me strelja!
DS: Ne pada nam na pamet da rušimo sajt!

Autor: A. O. | 05.07.2014 - 13:10:00h | Komentara: 4

Posle analize doktorata ministra Nebojše Stefanovića i bivšeg rektora Megatrenda Miće Jovanovića, na red je stigao i doktorat funkcionera Demokratske stranke i predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića.

Aleksandar Šapić

Aleksandar Šapić: Ovo je napad na mene! | Foto: RAS Đorđe Kojadinović

 
Autori koji su analizirali Stefanovićev doktorat odbranjen na Megatrendu - dr Uglješa Grušić, docent Univerziteta u Notingemu, dr Branislav Radeljić, vanredni profesor na Univerzitetu Istočni London i Slobodan Tomić doktorand na Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka, kao i Marko Milanović, docent na Pravnom fakultetu u Notingemu, koji je pokrenuo slučaj doktorata Miće Jovanovića, analizirali su i rad dr Aleksandra Šapića.

Šapićev odgovor prenosimo u celosti:

Ne znam i ne želim da ulazim u motive "GRUPE AUTORA" sajta "PEŠČANIK", koji su tekstom o mom doktoratu pokušali da naprave streljački vod za moralnu likvidaciju Aleksandra Šapića, ali želim da kažem nekoliko notornih činjenica iz poštovanja prema našem društvu i javnosti.
Notorne činjenice su da nikada ništa nelegalno i nemoralno nisam uradio kroz čitavu svoju životnu karijeru, bila ona sportska, školska, univerzitetska ili politička, tako ni plagirao kako kažu autori "PEŠČANIKA", "DRSKO", moju doktorsku disertaciju.

Ako je greh to što sam zaista učinio, a to je da sam koristio u svom radu delove iz knjige "SELLING AND SALES MENAGEMENT", a nenamerno propustio da navedem izvor, tu grešku mogu da priznam i za nju da se izvinim stručnoj i svakoj drugoj javnosti. Sve ostalo u presudi "PREKOG SUDA PEŠČANIKA" toliko je zlonamerno, ostrašćeno i neistinito da ne želim da učestvujem u bilo kakvoj drugoj diskusiji.

Hvala sajtu "PEŠČANIK" što je bar u svojoj analizi moje ličnosti i morala propustio da pronađe dvojnika i moje sportske karijere, jer je to jedino što nisu brutalno pokušali da izvrgnu ruglu. Valjda su procenili da će priznajući bar da je taj deo mog života "ORGINALNO MOJ", uspeti da sve drugo ukaljaju i ponište.

Dalje i više o svemu izrečenom nemam šta da kažem. Ne znam koji su pravi motivi iza ovakvog napada "PEŠČANIKA" na mene, niti želim da ih istražujem.

DS: Ne pada nam na pamet da rušimo sajt "Peščanika"

Demokratska stranka (DS) pozvala je danas Univerzitet Union u Beogradu pokrene postupak preispitivanja disertacije i doktorskog zvanja funkcionera DS Aleksandra Šapića i navela da će u zavisnosi od ishoda preispitivanja zavisiti dalji koraci DS i Aleksandra Šapića.

"Ne pada nam na pamet i da pomislimo da je u pitanju 'najgluplje
obrazloženje o plagijatu koje smo ikada čuli', a kamoli da to
izreknemo. Ne pada nam na pamet da rušimo sajt Pešanika", navela je
DS povodom analize na sajtu Peščanika u kojoj grupa autora navodi da
je disertacija Aleksandra Šapića plagijat.

DS navodi da se pridružuje pozivu grupe autora da Univerzitet Union u
Beogradu pokrene postupak preispitivanja disertacije i doktorskog zvanja Šapića, uz punu nepristrasnost i nezavisnost tog postupka, tako što će u odlučivanje o validnosti doktorata uključiti i profesore koji nisu zaposleni na Unionu.

"Svi naredni postupci kako Aleksandra Šapića, tako i DS, zavisiće od ishoda tog preispitivanja. I biće preduzeti bez oklevanja, patetike i spinovanja", ističe DS.

Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 05.07.2014 16:39h

    simpatican momak

  • Bartolomeo Vreme: 06.07.2014 07:02h

    Ovi doktori plagijatori, stvarno nemaju mere. PREPISES deo doktorata i zaboravis da navedes da si ga prepisao. Garantujem da ovo lice, ministar policije i onaj dir. megatrenda NE ZNAJU mnogo ili nista o svojim doktoratima. Predlazem ovom dobrom sportisti, losem -bahatom coveku da gostuje javno na televiziji i da recimo o temi doktorata razgovara sa nekim ko je zavrsio drzavni fakultet a nije doktor nauka. Ili da suceli svoje znanje iz oblasti doktorata sa nekim ko nije sa Uniona, Megatrenda, Singidunuma...i ostalih plagijatora. Da ne govorimo o njegovoj bahatosti kao funkcionera, o raznoraznim gradjevinskim i ostalim dozvolama... Greska je naroda sto takvim, a vecin ih je, licima uopste dozvoljava upravljanje narodnom imovinom.

  • Nata profesorica Vreme: 06.07.2014 08:48h

    Kakav doktor takvo i saopstenje. Namerno prepisao, nenamerno-slucajno, zaboravio da navede izvor. Lako ti je kad imas mentora.

  • Nedja Vreme: 07.07.2014 09:37h

    Ej...nenamerno zaboravio da napise odakle je prepisano...to se mozda dogadja osnovcima, ali doktorima nikako, znaci muckanje...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP