Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

FINANSIJSKI PROBLEMI

Ovim srpskim strankama su blokirani računi!

Autor: Tanjug | 03.09.2014 - 19:24:00h | Komentara: 0

Funkcionisanje pojedinih političkih partija u Srbiji uskoro će biti dovedeno u pitanje, zbog velikih dugova i finansijskih problema.

Izborni plakati i bilbordi

Izborni plakati i bilbordi

Račun URS u blokadi je već 97 dana na iznos od 23,5 miliona dinara, a ukoliko stranka ne može da vrati dugovanja, poverioci bi trebalo da preduzmu prvi korak tako što će zatražiti naplatu svojih potraživanja koja su dospela.
Dugovanja imaju i Demokratska stranka i Liberalno demokratska partija, pa je tako prema podacima sa sajta Narodne banke Srbije, račun demokrata u blokadi 90 dana, od 5. juna, a blokiran je na iznos od 85 miliona dinara. Račun LDP je u blokadi od 22. maja, odnosno 104 dana, na iznos od oko pet miliona dinara.

I dok je DS parlamentarna, opoziciona stranka, a LDP koji je ostao ispod cenzusa i dalje aktivan u političkom životu, sudbina URS je nešto „komplikovanija“ i teža, a stranka, kako ističu njeni doskorašnji funkcioneri, ne funkcioniše.

Međutim, URS još nije izbrisan iz registra političkih stranaka, a kao njegov zastupnik se navodi doskorašnji lider Regiona Mlađan Dinkić, koji je posle lošeg izbornog rezultata u martu ove godine podneo ostavku na tu funkciju i najavio povlačenje iz politike.

Bivši funkcioneri stranke u izjavama za navode da više nemaju nikakve veze sa URS-om, da ne znaju šta će biti sa strankom, kao i da su krenuli u osnivanje novih političkih organizacija.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP