Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PRELOMIO

Ovo je Željko Sertić, čovek koga Vučić hoće kao ministra privrede

Autor: Blic | 19.08.2014 - 13:30:00h | Komentara: 4

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić predložio je danas predsednika Privredne komore Srbije Željka Sertića za novog ministra privrede. Ovo je, saznaje Blic, dogovoreno noćas i jutros, a premijer bi vest trebalo da objavi u 14 časova.

Željko Sertić

Željko Sertić | Foto: Oliver Bunić

Kako saznaje Blic, dogovori o ovome vođeni su noćas i jutros, pri čemu je Sertić sinoć dostavio potrebnu dokumentaciju, o konačan dogovor pao je jutros.
Željko Sertić, uspešni privrednik iz Novog Sada i diplomirani menadžer, predsednik je Privredne komore Srbije od marta 2013. godine. Na tu poziciju izabran je jednoglasno na Skupštini PKS kao jedini kandidat, a predlozi da se nađe na tom mestu stigli iz više od 30 regionalnih komora i udruženja.
Sertić je rođen u Sečnju 1967. godine, ali se školovao u Novom Sadu. Fakultetsku diplomu stekao je na privatnom Univerzitetu Union u Beogradu.Vlasnik je preduzeća "Komrad" i stručnjak za mala i srednja preduzeća
Član je SNS. Govori engleski jezik. Član je borda direktora Evrokomore, a bio je proglašen i za najboljeg menadžera jugoistočne i srednje Evrope.
Vučić će Sertića predložiti poslednjeg dana roka pošto je Skupština Srbije 4. avgusta konstatovala ostavku Dušana Vujovića na tu funkciju. Parlament je Vujovića istog dana izabrao za ministra finansija, a Vučiću je od tada počeo da teče zakonski rok od 15 dana da predloži novog kandidata za ministra privrede. Taj rok ističe u danas 19. avgusta.
Zakonom o vladi nije preciziran rok u kojem bi skupština trebalo da izabere novog ministra.
Poslednji komentari
  • Bosiljka Vreme: 19.08.2014 16:27h

    Opet promašaj.

  • marica i ivica Vreme: 20.08.2014 10:11h

    SERTIC OBECAO SVIMA MENANDZERIJSKE DIPLOME SE UNIONA

  • Mikan Vreme: 20.08.2014 14:37h

    Vučić je rekao da je na mestu ministra privrede potreban čovek koji će da se posveti rešavanju problema, stvaranju sistemskih rešenja za rad i napredak srpske privrede ali i neko ko će da se suočava sa brojnim problemima kao što su preduzeća u restruktuiranju. To je je Sertić.

  • lidija Vreme: 20.08.2014 14:38h

    Stvaranje sistemskih rešenja za srpsku privredu je osnovni cilj Sertića. U svemu što je radio bio je posvećen i sistematičan. Ne sumnjam u to da će sprovesti planove u delo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP