Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ALO! PREDSTAVLJA

Ovo su srpski SUPERHEROJI!

Autor: R. Kantar | 09.02.2014 - 20:18:00h | Komentara: 7

Političari u Srbiji su hrabri, neustrašivi, nadljudske snage. Spremni da se uhvate u koštac sa kriminalom, korupcijom, ekonomskom krizom. Sve znaju, sve mogu, ništa im nije teško. Pravi superheroji. A naročito, pred izbore!

Superheroji prethodnih izbora

Superheroji izbora 2012.

Sve njihove moći koje su do tada bile nevidljive, tada postaju više nego očigledne. Dok je do 2012. godine Supermen, hrabar zaštitnik slabih i nejakih bio Boris Tadić, tu laskavu titulu, zahvaljujući svojoj požrtvovanosti sada je preuzeo Aleksandar Vučić, heroj iz Feketića i odlučan borac protiv tajkuna.

U toku izborne kampanje heroji koji u mirnodopsko vreme zakopaju sekire, bude se i kreće vatreni okršaj za onog ko će u naredne četiri godine spasavati Srbe. „Alo!“ vam otkriva koje su njihove sposobnosti, supermoći i tajna oružja.

Vučić Supermen

Vučić Supermen

Titula najpoznatijeg superheroja, složićete se, ne može da pripadne nikom drugom do najomiljenijem političaru u Srbiji - Aleksandru Vučiću.

Prvi potpredsednik Vlade je hrabar, neustrašiv, sam na sebe preuzima sve rizike, od borbe protiv moćnih tajkuna, do spasavanja dece. Osim toga, ono što ga čini sličnim Supermenu je sposobnost da se sa jednog mesta munjevito prebaci na drugo.

Mnogima nije jasno kako mu polazi za rukom da stigne do Bliskog istoka i pronađe partnere za spas obogaljene srpske ekonomije, da rešava 24 sporne privatizacije, spasava fudbalske klubove, organizuje “gromove” i bavi se problemima „Egzita“ i „Andrićgrada“. Prosto - on je Supermen! Ipak, čak i on ima slabu tačku, a to su deca. Tu je, kako sam priznaje, jako osetljiv.

Velja Hulk

Velja Hulk

Hulk je lik iz stripa koji ne uspeva da kontroliše bes. Kad god se razbesni pretvara se u ogromno zeleno čudovište. Slično tako u nekoliko navrata reagovao je i ministar građevine u odlazećoj vladi. Naime, lideru Nove Srbije dešavalo se da, kada mu nije dan, izgubi kontrolu, počne da viče, psuje, preti, pa čak i fizički nasrće.

Krka Vulverin

Krka Vulverin

Vulverin je besmrtan i ima moć isceljenja. Starost mu je nemoguće utvrditi. Jovan Krkobabić je najstariji član Vlade, a poput Vulverina poznat je po svojoj vitalnosti.

Zorana Storm

Zorana Storm

 
Poput čuvene Storm iz filma „Iks men“, ministarka energetike ima moći da upravlja vremenom. Potpredsednica SNS-a i osoba od poverenja Aleksandra Vučića važi za ženu koja vedri i oblači i iz čijeg pogleda ponekad i munje sevaju.

Dinkić Spajdermen

Dinkić Spajdermen

Poput Spajdermena, lider URS-a poznat je po svojoj snalažljivosti i sposobnosti da se iz svake situacije iskobelja i nikada ne padne. Spretno kao ovaj superheroj, Mlađa plete mrežu nad svojim protivnicima, saveznicima, ali i potencijalnim biračima.
 

Toma Magneto

Toma Magneto

Od kako je došao na vlast, Tomislav Nikolić muku je mučio sa nezakonitim prisluškivanjem njegovog predsedničkog telefona, na šta je u više navrata ukazivao.

Da bi se odbranio od mračnih sila i sprečio isplivavanje važnih državničkih stvari u javnost, Toma je, pošto je odustao od pomoći policije i drugih državnih službi, morao da razvije posebne moći protiv prisluškivanja i telepatije. Da li se radi o magičnom šlemu genija Magneta, ili o nekim drugim super sposobnostima, ostaje nepoznanica.

Đilas i Pajtić kao Betmen i Robin

Đilas i Pajtić kao Betmen i Robin

Betmen i Robin su nerazdvojni prijatelji koji svuda idu zajedno. Ujedinjeni, oni su borci protiv svih nedaća. Ponekad se i svađaju i tvrde kako mogu jedan bez drugog, ali životni putevi su im već godinama vezani. Slična situacija je i sa liderom DS-a Draganom Đilasom i njegovim zamenikom, Bojanom Pajtićem.

Preko svoje glave oni su mnogo toga preturili i iako se spekulisalo da će Pajtić okrenuti leđa Đilasu i osnovati svoju stranku, to se do sada nije desilo. Međutim, kao i u svakom bliskom odnosu i među njima su očigledna izvesna razmimoilaženja, a da li će dvojac, kao u filmu, izdržati zajedno, budućnost će pokazati.

Tadić Terminator

Tadić Terminator

Bivši predsednik Srbije, odlazeći iz izbornog štaba DS-a posle priznavanja izbornog poraza 2012. godine, izjavio je, sad već čuvenu rečenicu: „Vidimo se u nekom drugom filmu“ i novinarima salutirao u vojničkom stilu. Filmofile je ova rečenica neodoljivo podsetila na onu najpoznatiju repliku u naučnofantastičnom filmu „Terminator“ kada čuveni Arnold Švarcenerger, koji glumi kiborga iz budućnosti, ozbiljnim glasom kaže „Il be back!“ (Vratiću se!). I tako i bi. Pokrenuvši bunt u DS-u i odvojivši se od stranke u kojoj je proveo 24 godina, najavio je novi sagu i nove promene u političkom životu Srbije.

Palma Ben Grim

Palma Ben Grim

Za lidera Jedinstvene Srbije kažu da deluje kao da je od brega odvaljen. Njegova stamena figura i čvrst stav podsećaju na karakter Ben Grima, jednog od junaka „Fantastične četvorke“. Palma je, ne samo osnivač kik-boks kluba „Palmini tigrovi“, već taj sport i jako uspešno praktikuje iz hobija. „Meni obezbeđenje ne treba, jači sam od svih njih, jedino unuki dozvoljavam da me redovno bije“, kaže za sebe Palma.

Dačić Bananamen

Dačić Bananamen

Premijer Srbije naizgled je sasvim običan dečko. Voli dobro da pojede, popije i zapeva. Za sebe kaže da je čovek iz naroda. Ali kada treba kod njega se dešava neverovatna promena. On postaje Bananamen. Neustrašiv borac protiv kriminalaca. Nadljudske snage. Jedino što ga razlikuje od crtanog heroja je to što, po svemu sudeći, bar u poslednje vreme, nije neki ljubitelj banana.

Jorgovanka Ketvumen

Jorgovanka Ketvumen

Mnogi su primetili da je Jorgovanka Tabaković, otkako je došla na poziciju guvernerke NBS-a, promenila svoj imidž i promacila se. Staromodnu garderobu zamenila je ponekad i seksi autfitom, a umesto punđe, sada nosi uredno isfeniranu kosu. Dovoljno da u ovoj podeli bude žena mačka.

Čeda Ajronmen

Čeda Ajronmen

Između Ajronmena i lidera LDP-a postoje zapanjujuće sličnosti. Ajronmen je američki milijarder, biznismen, genijalac kojeg kidnapuju otmičari sa namerom da ga nateraju da napravi oružje za masovnu destrukciju. Umesto toga, on pravi moćno odelo od čelika koje ga štiti od svega.

Sličnost Čede sa pomenutim junakom krije se upravo u toj snazi i telu kao od čelika. Lider LDP-a poznat je po svojoj čeličnoj snazi koju je u više navrata dokazivao, penjući se na najviše svetske vrhove. Vrtoglavi usponi, sneg, vetrovi, oluje, ništa nije moglo da naškodi ovom heroju.

Poslednji komentari
  • PACOV Vreme: 09.02.2014 21:32h

    BICE VAMA SUPERHEROJI KAD VAM USTANE NAROD JOS MALO

  • Žijo Vreme: 09.02.2014 22:11h

    Nije loše kad političari Srbije kažu da su hrabri, neustrašljivi, nadljudski i spremni da se uhvate u koštac sa kriminalom. Ali je žalosno da naši političari nemaju smelosti da otvore udbašku arhivu i ne uručuju pokrađen nakit Karađrševića i dukate naših građana koji se nalazi u Brozovom sefu.. Preče je valjda da sebe opravdaju nego da nas ucenjuje evropska javnost.

  • bonaparta3 Vreme: 09.02.2014 22:24h

    Vrlo,vrlo primitivno! Ovo ne priliči vašim novinama. Spali ste na petparački nivo

  • nedjo Vreme: 10.02.2014 00:30h

    a dje su vuk i danica?

  • Sasa Vreme: 10.02.2014 07:11h

    Slazem se sa komentarom PACOVA!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP