Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

KRIZA VLADAJUĆE KOALICIJE

Pada Vlada?! Idemo na nove izbore!

Autor: A. O. - Agencije | 02.02.2013 - 14:04:00h | Komentara: 5

Čini se da vladajuća koalicija nikada nije bila bliža raspisivanju novih izbora. Iako se mogućnost vanrednih izbora se već dugo spominje u javnosti, danas je ona glavna tema, a čini se da će tako ostati i u narednim danima.

Vlada Srbije

Vlada Srbije | Foto: Zoran Ilić

 A sve je počelo vešću da je Uprava kriminalističke policije 2008. godine pratila  Ivicu Dačića i snimila njegova dva susreta s Rodoljubom Radulovićem, gazdom Šarićevog klana. Ova vest je otvorila pandorinu kutiju, pa tako tokom celog dana stižu reakcije najrazličitijih političkih aktera čiji je zaključak uvek isti - novi izbori, da ili ne!

Prvi je još juče, putem svog tviter naloga, reagovao zamenik šefa kabineta gradonačelnika Novog sada, Miodrag Milošević, koji je napisao "Idemo na izbore! Dosta je bilo SPS-ovog čuvanja kriminalaca".

Đilas: Izbori hitno, to je jedino rešenje

Predsednik Demokratske stranke Dragan Djilas zatražio je danas hitno raspisivanje vanrednih izbora.

Najveći favorit: Dragan Đilas

Izbori odmah: Dragan Đilas | Foto: Dušan Milenković

"Jedini mogući izlaz iz ovakve situacije u zemlji je raspisivanje izbora u najkraćem mogućem roku", rekao je Đilas na konferenciji za novinare. 

Đilas je istakao da oni koji su prihvatili da sastave Vladu u kojoj predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mladjan Dinkić sa tri odsto podrške građana vodi ekonomsku politiku i radi šta hoće i koji su poverili mesto premijera Ivici Dačiću, koji je uneo estradnu notu u politiku, snose istu odgovornost kao i sami Dinkić i Dačić.

Ljajić: Bolje odmah na izbore

Lider Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) i ministar u Vladi Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da je bolje da se odmah ide na vanredne izbore, nego da se nastavi atmosfera stalnog licitiranja izborima koja ugrožava ispunjavanje reformi na koje su se obavezale stranke u kampanji.

Rasim Ljajić

Rasim Ljajić

"Ako me pitate da li je dobro da bude izbora-nije, ne zbog stranke već sa stanovištva i perspektiva, mogućnosti i ciljeva koje treba da ispunimo. U Srbiji retko biramo između dobrog i lošeg, obično biramo izmedju dva loša, a ako su jedno loše izbori, a drugo atmosfera kakva je sada, bolje da odmah idemo na izbore i to zaustavimo", poručio je Ljajić na drugoj izbornoj skupštini beogradskog odbora SDPS-a.
Ljajić je naglasio da se u Srbiji stvara klima kao da je predizborna kampanja već u toku i da to nije dobro za zemlju.
SDPS se, kako je naglasio, neće pitati treba li ići na izbore ili ne i o tome će odlučivati dve najveće stranke koje sačinavaju vladu, jer sve druge mogu da naspuste vladajuću većinu, a da je ne ugroze.
"Izbori nisu dobro rešenje. Verujem da bi bilo važno da vlada opstane, da dobijemo datum za početak pregovora za članstvo u Evropskoj uniji i učinimo sve da oporavimo posrnulu ekonomiju", kazao je Ljajić.

Babić: SNS ne beži od izbora

Srpska napredna stranka (SNS) ne beži od izbora i nije spremna na kompromise u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, izjavio je danas zamenik šefa poslaničke grupe SNS Zoran Babić.

Zoran Babić

Zoran Babić | Foto: FoNet

 "Pozivamo državne organe da rade svoj posao i ispitaju sve. Ne sme biti zaštićenih, bez obzira na to da li će se naići na zvučna imena biznisa i politike, svi umešani  moraju odgovarati", rekao je Babić agenciji Beta. 

Babić je istakao da je SNS posvećen reformama, investicijama, povećanju zaposlenosti i omogućavanju boljeg života gradjana, ali da postoje stvari preko kojih ne može da predje i oko kojih ne može da pravi kompromise. 

"Odlučni smo da suzbijemo organizovani kriminal i korupciju i građanima omogućimo bolji život", rekao je Babić. 

Dinkić: Nemam vremena za priče o novim izborima

Ministar finansija i privrede i lider Ujedinjenih regiona Srbije Mladjan Dinkić izjavio je danas da nema vremena za priče o novim izborima u Srbiji i da od njegove stranke u tom smislu ništa ne zavisi.

Od jula 2014. svi će  morati elektronski da šalju poreske obrasce: Mlađan Dinkić

Mlađan Dinkić | Foto: Oliver Bunić

 
"Oni koji nemaju preča posla, neka pričaju o izborima", istakao je Dinkić u izjavi datoj novinarima posle obilaska pogona kompanije Tigar u Pirotu.
"Od moje stranke ništa od toga ne zavisi tako da se ne opterećujem time", naglasio je Dinkić.
Prema njegovim rečima, u ovom trenutku najvažnije je ljudima obezbediti posao, plate i sigurnu budućnost, zbog čega on svakog dana radi na tome i obilazi sve delove Srbije, a tako će, kako je naglasio, nastaviti i u buduće.
Na pitanje novinara da prokomentariše pisanje tabloida o povezanosti članova kabineta premijera Ivice Dačića sa Šarićevim klanom, Dinkić je rekao da takve priče nisu dobre i da te stvari moraju da se reše.
"Nadam se da će se pokazati da je naš vlada izuzetno snažna i da ima uvek odgovore na sva pitanja, uključujući i ovo", zaključio je Dinkić.

Predsedništvo SNS o izborima u ponedeljak

Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke biće održana u ponedeljak, potvrđeno je Tanjugu u SNS.

Naprednjaci

Naprednjaci | Foto: ALO!

 U stranci nisu mogli da preciziraju teme sastanka.

Odnosi u Vladi, kao i pitanje vanrednih parlamentarnih izbora mogli bi da budu jedna od tema sastanka, sudeći po činjenici da mediji, ali i deo zvaničnika iz vladajuće koalicije već duže vreme istupaju u javnosti na tu temu, posebno sa intzenziviranjem borbe protiv korupcije.
Suština tih istupa je da vanredne izbore niko ne isključuje, da ih se niko ne boji, ali da u ovom trenutku nisu potrebni.

Poslednji komentari
  • dno2 Vreme: 02.02.2013 15:07h

    Ako se formira nova vlada,koliko cujemo vrlo verovatno Vucic i Djilas krenuti momentalno sa ponistavanjem ugovora koje je sklopio Mladjan Dinkic.To je prodaja zemlje Arapima,Kredit za Prugu Valjevo-Loznica,i one 2,5 milijarde sto je uzeo kredita jos.Taj nas je covek zakopao u dugove samo tako.Samo da im vidim ledja!

  • smederevac Vreme: 02.02.2013 15:12h

    Ocigledno da SNS-u odgovaraju sada izbori jer u ovim trenutcima kada "sve zivo hapse" imaju ogromnu popularnost i sada zele da naprave nove izbore kako bi iz vlasti izbacili SPS, URS i ostale sitne "satelite". E kada na tim izborima osvoje dovoljan broj glasova, tada ce biti sigurni da mogu vladati narednih vise mandata, jer nema koalicije ni sa kim. Postavlja se pitanje zasto "zure"...e pa proci ce vreme POPULISTICKOG "hapsenja" i narod ce shvatiti da su oni nesposobni da ekonomski isteraju bitku i Srbiju izvedu na pravi put, te ce im tada reiting opasti....ali oni ce tada imati apsolutnu vlast i bice ih tesko skinuti kao sto je bilo u istim uslovima tesko skinuti i Milosevica...(ZIVI BILI PA VIDELI)

  • milovan Vreme: 02.02.2013 15:26h

    Ovu glupost ne treba komentarisati,podmetacina zutih da bi sacuvali svoje zadnjice.

  • Milica Vreme: 02.02.2013 16:46h

    Dinkic nema vremena za komentare!? Bice da je poceo da se pakuje.

  • Crni Vreme: 17.11.2013 09:03h

    Novi izbori kada je narod u očaju. Kako da ne. Ja sam ranije govorio da je najbolje da se narodu da malo para da počne da troši kako bi se ekonomija podigla na noge, ali nisam razmišljao da će narod nesrazmerno da troši i taman kada ekonomija počne da se podiže narod prizove nazad one koji su tu isti ekonomiju uništili. I evo ti ga sad ekonomija ponovo tone a narod se tome raduje. Pa sad ti meni kaži dali narod zna šta hoće.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP