Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

LIDERU DS IZGLEDA DA NIŠTA NIJE PREČE OD SKUPLJANJA POLITIČKIH POENA

Pajtić bi i preko mrtvog Draže da ruši Vučića

Autor: Ekipa Alo! | 16.05.2015 - 19:30:00h | Komentara: 7

Rehabilitacija generala Dragoljuba Draže Mihailovića, 69 godina nakon smrti, duboko je potresla i uzdrmala Srbiju. Tako osetljivu društveno-političku situciju u zemlji, ali i regionu iskoristio je juče lider demokrata Bojan Pajtić da po ko zna koji put napadne Vladu i usput sakupi koji politički poen. S druge strane, premijer Srbije pozvao je na nacionalno jedinstvo i uzdržanost.

Lakše je u senci: Lider demokrata

Lakše je u senci: Lider demokrata | Foto: RAS

Naime, situciju koja je duboko podelila Srbiju poslednjih dana, iskoristio je lider demokrata Bojan Pajtić da je još više produbi.


- Ova odluka i insistiranje da se donese sad je spin vlasti da se kroz ponovne podele na četnike i partizane, posle 70 godina, zabašuri činjenica da je Srbija gladna, da su nezavisne institucije razvlašćene, da ne postoji sloboda medija, a korupcija nikad nije bila veća - poručio je u svom stilu Pajtić nakon sednice vlade u senci koja je juče održana u Beogradu i dodao se DS zalaže za vladavinu prava.

Draža Mihailović

Draža Mihailović | Foto: RAS

„Pajtiću najvažnije da kritikuje vlast“

Analitičar Dejan Vuk Stanković objašnjava da je lideru demokrata očigledno važnije da kritikuje vlast nego da se bavi ovom društevno-političkom temom.
- Bojanu Pajtiću je očigledno politička kritika vlasti važnija od teme rehabilitacije generala Draže Mihailovića i to je njegovo pravo, nikad to i nije bila njihova tema. S druge strane, premijer je imao drugačije poruke i pristup, a javnost će proceniti šta je relevantnije - smatra analitičar Dejan Vuk Stanković.

Međutim, premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvao je juče na nacionalno jedinstvo.
- Ova presuda svakako neće moći da oživi Mihailovića, niti bi ga suprotna načinila više mrtvim nego što jeste. Dosta je bilo srpskih podela i krajnje je vreme da sa tim završimo. Srbija je jedna, naša zajednička otadžbina, jedna za sve nas tako različite, i zato treba zajedno da gledamo u budućnost, a ne da se delimo zbog prošlosti.
Deoba na četnike i partizane nepotrebna je i štetna za interese države, kada su Srbiji više nego ikad potrebni sloga i jedinstvo građana, a ne produbljivanje višedecenijskih sukoba i podela - poručio je premijer, uz opasku da razume da je rehabilitacija Mihailovića kod nekih izazvala oduševljenje, a kod drugih tugu i bes, ali je naglasio da što pre to treba da prevaziđemo, jer ćemo time biti “bliži pobedi pristojne, moderne i uspešne Srbije”.

- Srbija hoće i mora da bude demokratska, Srbija može da bude zemlja budućih pobeda, baš kao što je pobeđivala u Drugom svetskom ratu. Srbija je jedna od retkih zemalja sa istinskom antifašističkom prošlošću u ovom regionu, Srbija se ponosi svojim antifašističkim duhom danas i Srbija će umeti da sačuva i od svakoga odbrani svoju antifašističku budućnost - naveo je Vučić.

Viši sud u Beogradu rehabilitovao je u četvrtak komandanta Kraljevske vojske u otadžbini generala Dragoljuba Dražu Mihailovića i vratio mu građanska prava koja su mu oduzeta u političko-ideološkom procesu komunističkog režima 1946.

SNS: Za šta se plaća Pajtić?


Nakon što su demokrate održale sednicu vlade u senci u Beogradu, SNS je upitio Pajtića zašto skoro nikada nije na svom radnom mestu, za šta ga građani plaćaju.
- SNS traži od šefa kriminalnog režima u Vojvodini da odmah podnese ostavku, jer je sklon da građane dovede na rub egzistencije, da otme pare i od dece sa posebnim potrebama, da opljačka Razvojnu banku Vojvodine, Razvojni fond, Fond za kapitalna ulaganja, robne rezerve, i da sebi, funkcionerima DS-a, i prijateljima tajkunima, napuni džepove - navodi SNS.

Poslednji komentari
  • ana Vreme: 16.05.2015 07:20h

    Dosta Srbija slusa ljude koji su dosli na vlast da bi od svojih porodica pravili prebogate dinastije dok gladan narod prevrce po kontejnerima. Pa zar Vucic ne vidi sta mu radi koal. partner. Srbija vas gleda i nece oprostiti. Necete dobiti glasove jer ste m ogo lagali.Imate li morala..

  • mladic kao decko ne general Vreme: 16.05.2015 22:43h

    A hoce neko da kaze koliko kosta taj sudski proces 'rehabilitacije' Djenerala? A od ove dvojice se ne zna ko je gori, i ko je vise omrazeniji medju nama..

  • Albanpe69 Vreme: 16.05.2015 22:43h

    Ana@ udahni duboko... Šta misliš, sad', o Bojanu P. "vladaru" vojvodine i "vlade u senci", inače ambiciozni BOSS na DS...?!?

  • miran Vreme: 16.05.2015 22:57h

    AV je hteo rehabilitaciju Draze, a ne pomirenje. A i vi, ziveo Vucic, dole Toma

  • Marko Vreme: 17.05.2015 00:20h

    Vučić je zaboravio na narod, a dobio je toliku podršku. Stiče se utisak da je zaslepljen uspehom u međunarodnoj politici., dok mere na reformi društva, uglavnom se sprovode preko leđa naroda. Narod nema odakle da plati nagomilane dugove i to sve više puca. Neophodna je revizija mera i promena modela fiskalne naplate, pre svega za nekretnine i svega ostalog što nema funkciju stvaranja ekstra dobiti ili uopšte dobiti. vučiću ovo ne sme niko da predloži. A, rok za to polako ističe.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP