Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

LIDER DS PROZIVA LIDERA LSV

Pajtić: Čanak je podržavao i prethodne vlade

Autor: Tanjug | 25.06.2015 - 08:38:00h | Komentara: 0

Predsednik pokrajinske vlade i lider Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je za "Politiku" da mu je "interesantna teza" lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenada Čanka da je sadašnja vlada prva vlada "koja pokazuje da je Vojvodina deo Srbije".

Bojan Pajtić

Bojan Pajtić | Foto: Oliver Bunić

 - Čanak lično i njegova stranka su u Skupštini Srbije glasali za neke prethodne vlade. Davao im je podršku i bio deo vladajuće koalicije, mislim u većini vlada od 2000. do 2012, tako da mi je u tom svetlu interesantna ta teza - kazao je Pajtić.


Prema njegovim rečima, legitimno je i prirodno da se predsednik Vlade Srbije sastaje sa predsednicima parlamentarnih stranaka, ali bi bilo dobro i kada bi to bio slučaj sa predstavnicima svih parlamentarnih stranaka.

 - Više puta smo javno kao pokrajinska vlada tražili zajednički sastanak sa republičkim premijerom. Svaki put smo poslali i formalan zahtev. Odgovore nismo dobili -  kazao je Pajtić.

Prema njegovim rečima, nije legitimno i nije dobro to što predsednik republičke vlade mesecima ignoriše zahteve pokrajinske vlade da se održi zajednička sednica u vezi sa nastalim problemima.

 - Reč je kako o gašenju Elektrovojvodine, sa čim mi nismo saglasni, tako i o tome da smo mi potpuno nesaglasni sa tim da se državno poljoprivredno zemljište ustupa strancima. To je nešto što ne radi nijedna odgovorna država - rekao je Pajtić.

Podsećajući na zaključke Skupštine Vojvodine od 26. maja sa protivljenjem gašenju Elektrovojvodine, Pajtić je rekao da "ova priča gospodina (premijera Srbije Aleksandra) Vučića da će zbog gašenja Elektrovojvodine dispečerski centar biti preseljen u Novi Sad, nema veze sa tim našim zahtevima, to je samo zamazivanje očiju".

 - Mi smo protiv gašenja Elektrovojvodine zato što se radi o uspešnoj kompaniji, čije bi gašenje i pripajanje neuspešnima u suštini dovelo do toga da ono što su ljudi ozbiljno i odgovorno radili propadne - rekao je Pajtić.

 - Tražili smo da Elektrovojvodina zadrži status privrednog društva radi obezbeđivanja kvalitetnije i sigurnije isporuke električne energije, ali i radi očuvanja imovine upravo u interesu građana koji su tu Elektrovojvodinu i gradili - kazao je Pajtić.

Prema njegovim rečima, "dispečerski centar nikako ne može predstavljati zamenu za tako nešto, to je čisto tehnička služba, i ako je gospodin Vučić samo to obećao, onda je to jedno veliko ništa".

Za najavu jačanja prisustva snaga bezbednosti u borbi protiv kriminaliteta u Novom Sadu, Pajtić je rekao da "definitivno postoji ogroman problem bezbednosti, ne samo u Vojvodini, nego u celoj Srbiji".

 - Pogoršanje bezbednosne situacije, povećanje nasilja u porodici, ali još veći je problem to što sama vlast vrlo često inicira nasilje - na primer, nasilje nad političkim protivnicima - kazao je on.

 - Prvo vlast mora da se odrekne nasilja kao manira u odnosu prema političkim protivnicima, da bismo poverovali da su zaista veliki protivnici nasilja uopšte - dodao je Pajtić.

Predsednik pokrajinske vlade i lider DS je u intervjuu za "Politiku", takođe, rekao da u republičkoj vladi "ima ministara sa kojima se saradnja pokazala kao konstruktivna i gde postoji stalna komunikacija" i da je to dobro.

 - Jer, bez obzira na dnevno političke razlike, saradnja je naša politička, zakonska i ustavna, ali i ljudska obaveza. To je naša zajednička odgovornost - zaključio je Pajtić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP