Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NIJE KONAČNO

Pajtić: Deklaracija je otvoren dokument, može da se menja!

Autor: Tanjug | 03.05.2013 - 14:31:00h | Komentara: 0

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je, za majski broj CorD magazina, da je Deklaracija o zaštiti ustavnih i zakonskih prava AP Vojvodine još otvoren dokument i da se u njoj "može korigovati sve osim suštine, a suština je obaveza poštovanja Ustava, kao i rešenost da se građanima omogući bolji život".

"Sama Deklaracija je još uvek otvoren dokument, ona je upućena Skupštini kao predlog. Što se Demokratske stranke tiče i mene kao premijera Vlade, u tu Deklaraciju se mogu unositi rečenice koje će doneti bolje građanima, a u
okvirima Ustava i zakona", rekao je Pajtić.

Preteće pismo  mu poslao navodni  ratni veteran: Pajtić

Bojan Pajtić | Foto: Robert Getel

Ukoliko smetaju datumi, reči, rečenice, može se korigovati sve osim suštine, a suština je obaveza poštovanja Ustava, kao i rešenost da se građanima omogući bolji život, istakao je on.
Pajtić je ocenio i da su smanjenje priliva stranih investicija, smanjenje realne platežne moći, umanjenje standarda, povećanje stope nezaposlenosti, trendovi koji su loši za ekonomsko-socijalni položaj građana i da Vlada mora
da se posveti tome.
"Mi smo spremni da, u okviru onoga što su naše skromne mogućnosti, damo doprinos svim razvojnim programima i da realizujemo sopstvene razvojne potencijale. Mi smo posredstvom Sekretarijata za privredu u protekle četiri
godine zaposlili 24.000 ljudi. Ove godine ćemo zaposliti oko 4000, a bilo bi ih višestruko više kada bi ustavne garancije za Vojvodinu bile poštovane", rekao je Pajtić.
Govoreći o Demokratskoj stranci, Pajtić je naveo da je ona u Vojvodini bila i u prošlosti, uslovno rečeno, organizovaniji deo stranke, deo koji je uspeo da pobedi na izborima u maju prošle godine.
"Pobeda nije odneta samo na pokrajinskom nivou, već je i naša parlamentarna lista pobedila u Vojvodini, a i predsednički kandidat Boris Tadić je imao na teritoriji.
Vojvodine bolji rezultat od Tomislava Nikolića. Pobedili smo i u 35 od 42 grada i opština u kojima su održani lokalni izbori", rekao je Pajtić.
On je ocenio da je to jedan od pokazatelja da su u Vojvodini ljudi bolje odreagovali na politiku Demokratske stranke nego što je to slučaj u ostatku Srbije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP