Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ODLUČAN

Pajtić: Kakav separatizam, kakvi bakrači!

Autor: Ag. | 11.04.2013 - 20:11:00h | Komentara: 2

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić ocenio je da je na delu pokušaj "gašenja" autonomije Vojvodine. Optužbe vlasti za separatizam su besmislene, kaže on.

DS se neće cepati - Bojan Pajtić

 Bojan Pajtić | Foto: Robert Getel

"Da li treba da pristanemo na to da nam se ukida nadležnost po nadležnost i da se tako polako ugasi i autonomija Vojvodine? Mi na to nećemo pristati", rekao je Pajtić u emisiji "Jedan na jedan" Radio-televizije Vojvodine.
On je ocenio da je, nakon što je Vlada Vojvodine donela Predlog deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine, usledila "strašna kampanja i poziv na linč" protiv pokrajinskih vlasti, uz "besmislene" optužbe za separatizam.
"Kakav separatizam, kakvi bakrači! U Vojvodini nikada nije bilo separatizma, niti će ga ikada biti. Republičke vlasti izmišljaju neprijatelja kako bi prikrili rezultate pregovora o Kosovu", kazao je Pajtić i dodao da se iz istih razloga sutra u Novom Sadu organizuje miting "Stop razbijanju Srbije", koji je uperen protiv vlasti u Vojvodini.
On je rekao da je apsurdno da vladajuće stranke u zemlji organizuju miting protiv pokrajinskih vlasti, umesto da rešavaju probleme i ocenio da je cilj zapravo da se pokrajinska vlast sruši pod svaku cenu i "upodobi" sa republičkom.
"Ja molim boga da sutra u Novom Sadu (na mitingu) ne strada nijedan prozor, da ne bude incidenata", rekao je Pajtić i odbacio mogućnost organizovanja "kontramitinga".
Pajtić je rekao da tekst Predloga deklaracije može biti modifikovan kroz raspravu na Odboru za ustavno-pravna pitanja Skupštine Vojvodine i na samoj sednici pokrajinskog parlamenta, ali je dodao da Vlada Vojvodine neće povući Predlog deklaracije iz skupštinske procedure, iako je to danas zatražio i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor.
On je kazao i da nisu tačne tvrdnje koalicionih partnera iz Lige socijaldemokrata Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara da nisu bili upoznati sa tekstom Predloga deklaracije, pošto su za taj tekst glasali i predstavnici te dve partije u Vladi Vojvodine.
Poslednji komentari
  • stevan Vreme: 12.04.2013 10:15h

    Pajtić ostaje, a vi se žderite

  • DSV Vreme: 12.04.2013 18:55h

    Pajtica su izabrali VOJVODJANI ,a vi sto ste dosli iz BEOGRADA ,vrci te se u vase avlije .A za izbore cucemo se 2016-te . VOJVODINA JE AUTONOMNA POKRAJINA USTAVOM GARANTOVANA . I mozete pojesti svoja mud.. A ako bas preterate bice mozda i "Sustinska Demokratija ala Kosovo " u SASTAVU SRBIJE !!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP