Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

DOSADILO MU NAKON TRI MANDATA

Pajtić kandiduje Vasina za premijera Vojvodine!

Autor: M. Keranović | 20.07.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Lider demokrata Bojan Pajtić neće se kandidovati za predsednika vojvođanske vlade na narednim pokrajinskim izborima, a kandidat DS-a za tu funkciju biće predsednik pokrajinskog odbora te stranke Miroslav Vasin, saznaje “Alo!”.

Šta li o ovoj kombinaciji misle u SNS-u: Vasin i Pajtić

Šta li o ovoj kombinaciji misle u SNS-u: Vasin i Pajtić | Foto: Robert Getel

Lider demokrata smatra da je sasvim dovoljno to što je na mestu predsednika pokrajinske vlade bio u tri mandata. Kako navode naši izvori iz vrha DS-a, Pajtić želi da se u potpunosti posveti stranci, zbog čega je i ranije bio spreman, i to uoči rekonstrukcije pokrajinske vlade, da se povuče sa mesta premijera Vojvodine, ali je od te ideje ubrzo odustao.


- Bojan je još tada hteo da se povuče sa mesta premijera Vojvodine kako bi se u potpunosti posvetio borbi protiv Vučićevog režima. Ostavku nije podneo jer bi to onda značilo da Ištvan Pastor, kao predsednik pokrajinskog parlamenta, do izbora nove vlade dva meseca obavlja konsultacije sa poslaničkim grupama. Ne zaboravite da je upravo Pastor autor ideje o koncentracionoj vladi, u kojoj bi sa DS-om i drugima bio i SNS. Pastor bi sigurno iskoristio taj period od dva meseca da pokuša da napravi novu parlamentarnu većinu. Drugim rečima, Pajtić nije hteo da prepusti pokrajinu Vučiću i zbog toga nije ni podneo ostavku - ističe naš izvor iz vrha DS-a.

Inače, lider demokrata je još u oktobru prošle godine obelodanio da se više neće kandidovati za vojvođanskog premijera i istakao da ima dosta kvalitetnih ljudi koji tu funkciju mogu da preuzmu.

- Kandidat stranke za predsednika vojvođanske vlade biće Miroslav Vasin, koji je predsednik pokrajinskog odbora, pa je to najkonzistentnije rešenje - ističe naš izvor iz DS-a.

Kako navodi naš sagovornik, Vasin je čovek u koga Pajtić ima poverenja, a i potpredsednik je vojvođanske vlade i pokrajinski sekretar, što znači da ima velikog iskustva u obavljanju odgovornih funkcija u pokrajinskoj vladi.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP