Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

POZIV

Pajtić: Mladi, pobunite se i budite nosioci promena

Autor: Tanjug | 13.12.2014 - 23:15:00h | Komentara: 1

Lider Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić pozvao je večeras mlade da se pobune i budu nosioci promena u društvu, jer je na njima budućnost zemlje.

On je, na Radnoj skupštini omladine DS Beograda, rekao da ga "plaši činjenica da je oko 50 odsto mladih do 30 godina nezaposleno" i što, kako tvrdi, Srbija godišnje gubi 30.000 obrazovanih i pretežno mladih, koji "beže pred najezdom političara sa plagiranim ili lažnim diplomama".

Bojan Pajtić

Bojan Pajtić | Foto: Dejan Živančević

"Pobunite se i u stranci i na fakultetu, na ulici, na vama je budućnost zemlje i od vas očekujemo da budete nosioci promena u društvu. Danas su nosioci nekadašnjih promena na najvećem udaru i proglašavaju se stranim plaćenicima, kao Srđa Popović, samo zato što su se usudili da se pobune", rekao je Pajtić.

On je naveo i da je DS "stara" stranka, zbog čega treba privući mlade članove, a kako tvrdi, u Srbiji je teško biti mlad, posebno ako je taj neko "mlad i demokrata".

Pajtić smatra da je pred DS zadatak da objasni da nije partija "kvazi japijevaca, kombinacija i biroktratizovane stranke", već da je prirodnije da je ona stečište mladih od Dveri, da je atraktivnija od LDP, pokreta "Dosta je bilo" Saše Radulovića ili SNS.

Potpredsednica DS Nataša Vučković smatra da mladi treba da daju važan doprinos, da je njihov zadatak da se u stranci napravi "promaja", da se okoštale procedure i navike pređu i uvedu nova merila u komuniciranja.

Na Skupštini je usvojena programska platforma Demokratske omladine Beograda koja se bavi temama poput obrazovanja, nezaposlenosti mladih, zdravstvom, roditeljstvom, kulturom, sportom...

Obrazovanje je, kako je rečeno, jedna od najvažnijih tema, a štednja na platama u toj oblasti znači štednju na "znanju mladih".

Predlaže se "inkubator" za mlade, koji treba da im pomogne da ostvare ideje, uvođenje obaveznog srednjeg obrazovanja, kao i da oni koji ne žele da nastave školovanje imaju mogućnost dualnog obrazovanja kroz praksu i školovanje.

Kada je reč o zdravstvu i roditeljstvu, rečeno je da treba odlaziti na redovne preglede, a ne samo na lečenje i da su zdravstvene ustanove postale "velike čekaonice", dok se po pitanju jednakih šansi, navodi da treba poštovati sve osobe, bez obzira na opredeljenje, i da treba omogućiti jednaka primanja ženama.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • dida dedic Vreme: 16.12.2014 07:57h

    PA,GDE SI PAJKICU BIO SVIH OVIH GOD.???Svi ste prodavali firme i otpustali radnike...STA SAD???UPROPASTILI STE NASU MLADOST,A I MI ,VISE NISMO MLADI...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP