Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PORUČIO

Pajtić: Neću podneti ostavku i nećemo povući deklaraciju!

Autor: Beta | 14.04.2013 - 08:05:00h | Komentara: 10

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić odbacio je danas zahteve da podnese ostavku, kao i zahtev da pokrajinska vlada iz procedure povuče Predlog deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine.

Razvojna  banka Vojvodine Ahilova peta: Bojan  Pajtić

Bojan Pajtić | Foto: Robert Getel

Pajtić je u intervjuu za agenciju Beta rekao da će se Predlog deklaracije u narednom periodu naći na raspravi pred Odborom za ustavno-pravna pitanja Skupštine Vojvodine.

"Mi ne možemo odustati od toga da tražimo da građani dobiju pet puta više efektivno sredstava od onoga što danas dobijaju, jer im toliko pripada. Više je nego ironično optuživati Vladu Vojvodine da ne čini dovoljno za građane pokrajine, kao i za to da zbog pokrajinske vlade, privreda u Vojvodini. Ne, ona trpi zato što se ne poštuju ustavne garancije. I mi nećemo odustati od toga da se zaštite prava gradjana Vojvodine", poručio je Pajtić.
On je optužio Vladu Srbije da uredbama raspolaže imovinom Vojvodine i dodao da je "potpuno neprimereno da neko drugi raspolaže nečijom imovinom u korist trećeg".
"Pitam građane kako bi oni reagovali kada bi neko došao i rekao: evo, sada ću ja tvoju imovinu dati nekom drugom? Tvoju zemlju, tvoju kuću? Pa to prosto nije normalno i ne možemo ćutati i praviti se da se to ne dešava. Tražimo one nadležnosti koje nam pripadaju po Zakonu o nadležnostima Vojvodine", rekao je Pajtić.
On je ponovio da u tekstu Predloga deklaracije nema nijedne reči koja bi upućivala na bilo kakav separatizam.
Povodom pojave grafita "Vojvodina naša dika - biće republika", koje je potpisala "Mlada Vojvodina", Pajtić je rekao da se ni Skupština ni Vlada Vojvodine apsolutno ne zalažu za takvo rešenje statusa Vojvodine.
"Mi smo predloženom deklaracijom tražili da se poštuje samo ono što je ustavna zaštita za finansiranje Vojvodine, ustavna zaštita imovine Vojvodine. Nismo tražili nijednu nadležnost više, ni jedan jedini dinar više za Vojvodinu i njene građane, od onoga što im pripada prema Ustavu i postojećim zakonima ove zemlje", kazao je Pajtić.
On je odbacio mogućnost da Vlada Vojvodine padne i dodao da ona ima dvotrećinsku većinu u pokrajinskom parlamentu.
"Dok god ima podršku u skupštini, koju je stekla na izborima, na potpuno legalan i legitiman način, biće i vlade u ovakvom sastavu, činiće je ove stranke koje je čine i sada. Svesna je i opozicija da neće biti vanrednih izbora u pokrajini", rekao je Pajtić.
Poručio je da se Vlada Vojvodine neće uplašiti zbog pozivanja na linč, pozivanja na obračun, vređanja ljudi, jer nema prava da bude uplašena pošto štiti prava građana Vojvodine.
"Mi pre svega štitimo prava gradjana Vojvodine, a to što su naša lična prava ugrožena i možda i bezbednost nekih od nas, to je pitanje pre svega za državu i pre svega problem ove države", rekao je Pajtić.
U Skupštini Vojvodine vladajuću većinu čine Demokratska stranka, Liga socijaldemokrata Vojvodine i Savez vojvođanskih Mađara.
 
Poslednji komentari
  • misho Vreme: 14.04.2013 09:53h

    hoćeš,hoćeš pajtiću daćeš ostavku.pazi on se poziva na narod i kao nešto ga pita!a sa svojom kamarilom iz ds opljačkao pare poreskih obveznika iz vojvodine.

  • Perica Vreme: 14.04.2013 10:56h

    Ustavnim zakono treba ukinuti autonomiju Vojvodine! Vojvodina kao podvala katoličkih etno inženjera iz Vatikana je odavno provaljena! Kakva autonomija Srba od Srba, a katolički jezuiti su nas sveli na zanemarljivu statističku grešku. Eurostat nas prikazjue u koloni sa zanemarljivom greškom. Nemoj da mislimo da će neko drugi umesto nas da nam vadi kestenje iz vatre da mi jedemo i da nam pravi državu!!!

  • Jelena Vreme: 14.04.2013 11:57h

    Ovakve izjave su opasne , neprofesionalne i ocajniceke. Pajtic mora dati ostavku, jer njegovo teranje inata vodi zemlju u haos. Potenciranje na sramnoj deklaraci koja velica deobe, jos vise pokazuje dokle su ljudi spremni da idu zbog niskih i podlih ciljeva. Izdvajanje Srba od Srba je sumanuto.

  • gox Vreme: 14.04.2013 17:10h

    Perice,moj.Vojvodina je postojala i kao takva nije joj Srbija dala neka ustavna prava pa samim tim Srbije ne treba ni da joj ukida ista. I u Spaniji postiji katalonija, u Francuskoj korzika u Italiji - sicilija i svi ti delovi imaju svoju AUTONOMIJU i ekonomsku samostalnost a u isto vreme se nalaze u svojoj maticnoj drzavi. Tako i vojvodini ne treba secesija ali ako zelis da ukines nekome nesto na silu dobijes suprotan efekat pa mozda i secesiju. Vojvodina ne zeli bekstvo od Srbije nego bekstvo od siromastva- to nervira ljude. U bg su plate 50.000 - 60.000 hiljada a u voj 20.000-30.000. Mnogo se uzima a malo se vraca u vojvodinu. Kada ce se popraviti pruga kikinda-zrenjanin-nikada niti se o tome razmislja e o tim stvarima ti pricam pa ako to nerazumes vrati se u osnovnu skolu uzmi udzbenike i procitaj ko je bio najrazvijeniji za vrema TITA a ko je danas naj nerazvijeniji.

  • Jaša Vreme: 15.04.2013 09:39h

    Dekretom ukinuti autonomašku bandu! Kriza je nemamo iz čega da ih hranimo. a i nizašta nam ne služe osim za zavađanje srpskog naroda oko novaca!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP