Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

POKUŠAVAJU DA SE DOGOVORE

Pajtić: Podržaće nas i SDS; Tadić: Razgovarali bismo i sa SNS

Autor: Tanjug | 31.10.2014 - 10:13:00h | Komentara: 0

Koalicija sa DS na čelu ima većinu za rekonstrukciju Pokrajinske vlade, a računamo i na neke poslanike stranke Borisa Tadića, kaže za Blic vojvođanski premijer i lider demokrata Bojan Pajtić, a lider SDS spreman je da razgovara i sa naprednjacima.

Od najbližih  saradnika do najljućih  protivnika: Tadić i Pajtić

Tadić i Pajtić | Foto: Nenad Mihajlović

Pokrajinska vlada je u sredu zatražila da se sednica Skupstine Vojvodine posvećena rekonstrukciji održi u ponedeljak, a Pajtić ističe da će njegovu vladu podržati poslanici DS, SVM i LSV ali "sigurno i neki poslanici koji su iz DS prešli u SDS" koju predvodi Tadić.
Upitan da prokomentariše odluku predsedništva SDS da neće podržati Pokrajinsku vladu, Pajtić je naglasio da je uveren da će "jedan deo" poslanika te stranke, "uprkos Tadićevoj odluci glasati za rekonstrukciju i time ostati privrženi ideji demokratske, pravne i socijalno odgovorne države Srbije, a protiv Vučićevog režima", piše Blic.
O vladi Vojvodine spremni smo da razgovarmo sa svim relevantnim političkim akterima, pa i sa naprednjacima, kaže za Blic lider Sociijaldemokratske stranke Boris Tadić.
“Mi imamo ekvidistancu prema svim akterima pa bismo sa SNS razgovarali baš kao i sa svim ostalim relevantnim strankama. Ipak od njih do sada nismo čuli nijedan racionalan predlog niti plan za rešavanje krize u Vojvodini, već samo spremnost da preuzmu vlast i tu i svugde u Srbiji", kaže on.
Na pitanje da li je dobio poziv od SNS za razgovor i da li bi se odazvao ,Tadić kaže da nije još ali bi se odazvali na poziv svih koji žele da razgovaraju o rešenju političke i ekonomske krize u pokrajini.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP