Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

STRANAČKI IZBORI

Pajtić: Predsednik će biti Đilas

Autor: Ekipa Alo! | 31.10.2012 - 00:03:00h | Komentara: 58

Predsednik stranke će biti Đilas, spreman je da preuzme tu vrstu odgovornosti, rekao je potpredsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić. Sasvim je izvesno da nema nikakvog raskola u Demokratskoj stranci (DS), nikakvog razdvajanja i deljenja ne može biti, jer na to nemamo pravo u ovako teškoj situaciji u našem društvu, izjavio je FoNetu predsednik Vlade Vojvodine i potpredsednik DS Bojan Pajtić.

DS se neće cepati - Bojan Pajtić

DS se neće cepati: Bojan Pajtić | Foto: Robert Getel

"To je jedan bremenit zadatak u ovako teškim političkim i ekonomskim okolnostima, ali će tu biti i drugi koji će pomagati u vođenju stranke, jer to nije individualan posao", istakao je Pajtić.

Pajtić je rekao da će DS 4. novembra, na sednici Glavnog odbora, potvrditi svoje opredeljenje da je stranka koja okuplja onaj deo biračkog tela u Srbiji koji snažno podržava proces evropskih integracija.

"DS je stranka koja okuplja najširi korpus obrazovanih ljudi, koji mogu da daju najsnažniji doprinos daljem procesu reformi u Srbiji. Ovo je proces o kome mogu samo da maštaju druge stranke. DS je stranka u kojoj je promena rukovodstva, promena programa, prirodan proces i ocena rezultata izbora je prirodan proces", naglasio je Pajtić.

On je dodao da je DS svestan svoje istorijske odgovornosti i poručio da će, nakon izborne skupštine, DS ostati najsnažnija opoziciona stranka u zemlji.

"Ona mora da postoji kao snažna organizacija da bi bila korektivni faktor ovoj Vladi i istovremeno, DS je jedina stranka koja je u stanju da nametne svoj program celoj političkoj sceni, jer i današnja Vlada, bar deklarativno, sprovodi ono što je program DS", ocenio je Pajtić.

Pajtić je izrazio očekivanje da DS posle 25. novembra pokaže da je "najcivilizovanija i najdemokratskija organizacija u ovom društvu".

"Nama je bitno da okupimo sve resurse i privučemo nove ljude i deo intelektualaca, koji na ovim izborima nisu glasali, da više animiramo mlade. Naša je misija i vizija da okupimo što širi korpus ljudi, a ne da ih se odričemo", rekao je Pajtić.

Pajtić je rekao da će DS biti spremna za izbore kadgod oni bili.

"Videli smo u prvih sto dana Vlade, po prvi put, da neki srpski političar svađa Srbe i Grke. To nikada u istoriji nije bilo. Dakle, mnogo se paradoksa dešava i moguće je da će izbora biti na proleće. Kadgod oni bili, mi smo spremni i sigurni smo da na njima pobeđujemo", rekao je Pajtić.

"DS je stranka koja okuplja najširi korpus obrazovanih ljudi, koji mogu da daju najsnažniji doprinos daljem procesu reformi u Srbiji. Ovo je proces o kome mogu samo da maštaju druge stranke. DS jeste stranka u kojoj je promena
rukovodstva, promena programa, prirodan proceš i ocena rezultata izbora je prirodan proces", naglasio je Pajtić.

Poslednji komentari
  • sanja Vreme: 30.10.2012 23:28h

    Prema ovome što smo dosada vidli DS je firma o kojoj odlučuju dva čoveka.Ostali su potpuno nebitni.Dovoljno dugo su funkcionisali po tom principu ali mislim da je sada definitivno kraj!

  • cvetko Vreme: 30.10.2012 23:54h

    Dobro za DS, ali ja sam više voleo da imaju unutarstranačku kampanju kako bi narod čuo istine.

  • niki Vreme: 31.10.2012 00:10h

    Nije mi baš jasno gde žive ovi iz DS-a.Zar misle da narod nije video ovu borbu za vlast.Još uvek se nisu pomirili sa činjenicom da su izgubili vlast a njihova stranka već tone!

  • Atina Vreme: 31.10.2012 00:13h

    DS nema obrazovan kadar, DS ima obične interesđžije. DS je stranka koja bi trebala da se uruši pre nego što dođe do izborne skupštine. Poznato da je Bojan Pajtić želi da narodu prikaže kako je DS bila idealna stranka. Verujem da će se stanje u našoj državi promeniti na bolje.

  • PETROVIC Vreme: 31.10.2012 00:38h

    Ili ce te izabrati valjano ili vas nece vise biti..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP