Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

DEMOKRATE OČEKUJU VIŠE OD 10.000 LJUDI NA PROTESTU 24. SEPTEMBRA

Pajtić smislio: Šetaćemo!

Autor: S. Vojinović | 19.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 13

Ideja da se u Beogradu održi miran protest 24. septembra ukoliko se krene u smenjivanje Dragana Đilasa potekla je pre četiri dana od zamenika predsednika DS-a Bojana Pajtića, otkriva „Alo!“. Naš izvor iz vrha demokrata kaže da se na ideju došlo u sedištu stranke u Krunskoj ulici.

Demokrate ponovo na ulici

Demokrate ponovo na ulici | Foto: Nenad Petrović

- Imali smo sastanak Predsedništva DS-a, bilo je nekoliko tačaka dnevnog reda, a jedna od njih bila je i kako reagovati u slučaju Beograda. Razmatrali smo razne vidove organizovanja, a Pajtić je tada predložio da se u Beogradu održi miran protestni skup 24. septembra, istog dana kada bi trebalo da bude i sednica Skupštine Beograda.

Krkobabić „brani” Đilasa!

Potpredsednik PUPS-a Milan Krkobabić smatra da su izbori jedino pošteno rešenje za smenu vlasti u Beogradu, dodavši da ta stranka ne želi da odustane od koncepta socijalne politike koja se poslednjih pet godina uz pomoć gradonačelnika Dragana Đilasa sprovodi u prestonici. On je u intervjuu za novi broj „Nedeljnika“, odgovarajući na pitanje šta će ta stranka učiniti ukoliko mu lideri SPS-a i SNS-a Ivica Dačić i Aleksandar Vučić ponude istu socijalnu politiku u gradu, rekao da ta stranka ne pristaje na pritiske, već samo na ozbiljne razgovore. Njemu je Aleksandar Jovičić, šef odborničke grupe SNS-a u Beogradu poručio da naprednjaci ne pristaju na ucene i da je Krkobabić taj koji je navikao na „provincijsko prekomponovanje vlasti“.

Lider stranke Dragan Đilas i celo Predsedništvo podržali su Pajtićev predlog. Očekujemo da na protest izađe više od 10.000 ljudi. Računamo na 3.000 „naših“ zaposlenih u gradskoj upravi, neka svako od njih povede po jednog člana porodice, pa ostali članovi, predstavnici opozicije, građani...
Na sastanku je bio i počasni predsednik Boris Tadić, ponašao se vrlo konstruktivno, kao i uvek. On na stranačkim sastancima uvek daje pun doprinos - objašnjava sagovornik „Alo!“ iz DS-a.

Podsetimo, demokrate su u utorak najavile da će pozvati građane na proteste ukoliko se krene u smenjivanje njihovog lidera s mesta gradonačelnika! Kako je tada izjavio zamenik predsednika DS-a Bojan Pajtić, mirni protest bi mogao da bude održan 24. septembra, za kada je zakazana sednica Skupštine Beograda.
Predsednik DS-a je rekao i da će organizovati skup sa ostalim predstavnicima opozicije da bi utvrdili „ono što ih spaja i ono što je dobro za Srbiju“. Ipak, upitan da li se to odnosi i na Ujedinjene regione Srbije, Đilas je odgovorio da se ne slaže sa ekonomskom politikom njihovog lidera Mlađana Dinkića i da je u tome osnovna razlika između njih. Juče smo pozvali Dinkića da nam odgovori da li ipak planira da podrži ovaj protest na ulici.

- Vi se šalite sa mnom - prokomentarisao je lider URS-a. Ni iz LDP-a juče nismo mogli da dobijemo odgovor da li će zajedno sa DS-om izaći u šetnju.
Poslednji komentari
  • vilenjak Vreme: 19.09.2013 07:23h

    Dolazim!

  • Vesna Vreme: 19.09.2013 08:54h

    Vala treba svi da izađemo, postalo je nepodnošljivo!

  • Goran Vreme: 19.09.2013 09:01h

    BADAVA VAM SVE NEMATE POSTENJE HARIZMU I STARI STE LIKOVI .TREBAJU NAM NOVI LIKOVI.

  • MilanCh Vreme: 19.09.2013 10:10h

    Podrska Djilasu, podrska mirnom protestu.

  • pavle Vreme: 19.09.2013 10:14h

    pajticu ucini mi tu cast i dodji u moj Beograd kad vec ne zelis Srbe u Vojvodini, a ja ti obecavam miran i spokojan povratak u tvoje selo i to u punoj pratnji saniteta, kao i lep provod tvojim partijskim drugarima. dajte mi priliku da vam se osvetim za prevaru 2000te kad sam naivno zajedno setao sa ''demokratama'', pa da prosetamo zajedno i ovaj put nadam se poslednji vam.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP