Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PRED MITING

Pajtić: Spas za Srbiju su vanredni parlamentarni izbori

Autor: Beta | 24.04.2015 - 11:01:00h | Komentara: 7

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić ocenio je danas da su zbog lošeg stanja u državi Srbiji potrebni vanredni republički izbori i da je miting te stranke 25. aprila u Beogradu korak u tom pravcu.

Pare nisu problem, para nema: Bojan Pajtić

 Bojan Pajtić | Foto: Robert Getel

 - U periodu od 2000-2012. godine, nasleđeni dug Srbije je povećan za 1,5 milijardi evra. Za tri godine Vučićeve vladavine, dug je povećan za 10 milijardi. Mediji se pritiskaju, ukida se sloboda izražavanja, političke protivnike prebijaju, svakog ko se usudi da kritikuje vođu - besomučno blate", rekao je Pajtić za agenciju Beta o razlozima za vanredne parlamentarne izbore.



Prema njegovim rečima, u takvoj situaciji, promene moraju biti cilj svakog građanina Srbije.

- Tome se sve mora podrediti. Vladavinu laži i mržnje mogu prekinuti samo vanredni parlamentarni izbori - ocenio je predsednik DS.

Na pitanje kakve domete mitinga u Beogradu očekuje, Pajtić je kazao da će na skupu biti "osvetljena istina o Srbiji i razvejan strah kod ljudi".

- Srbiji je dosta poniženja i treba joj dostojanstvo. Dostojanstvo slobodnih građana i slobodnih zajednica. Dostojanstvo nezavisnih institucija i nezavisnih medija. Dostojanstvo jake i ponosne evropske države. Tome se posvećujemo. Kome je dosta ćutanja, trpljenja i poniženja - neka nam se pridruži - rekao je predsednik DS koji je i predsednik vojvođanske vlade.

Prema njegovim rečima, DS na skupu u subotu očekuje "osiromašene radnike kojima su smanjene plate, opljačkane penzionere kojima su protivustavno umanjene penzije, ponižene prosvetne i zdravstvene radnike, sve one koji ne pristaju na poniženje i laž".

Dodao je da su demokrate na miting javno pozvale stranke koje "odbacuju svaku saradnju sa Vučićevim režimom i da se za buduću saradnju sa DS "kvalifikuju" svi koji se pridruže u, kako je kazao, "uslovima nezapamćene represije".

- Ovo je prvi veliki miting, a biće ih po celoj Srbiji, dok ne odagnamo mrak i osvetlimo Srbiju ponovo - naveo je Pajtić. 
Poslednji komentari
  • mr Vreme: 24.04.2015 11:21h

    Pajtiću skloni se i ne laži više narod.DS je najgori, ali na našu veliku žalost SNS kojeg je napravio DS je još gori. Teško Srbiji i Srbima i sa jednima i drugima.

  • Vo Nguyen Giap Vreme: 24.04.2015 13:32h

    Spas da, ali za vas političare, a ne za građane Srbije. Spas za građane Srbije će biti, kada se desi nešto, u čemu će vojska igrati glavnu ulogu. To svakako neće biti povoljno za vas političare.

  • Sasa Vreme: 24.04.2015 15:08h

    DS je ubedljivo najveći mrak iz koga je Srbija izašla. SNS je daleko od savršenstva ali za vas "školovane" iz DS-a su mala deca. Pre svega podaci koje si naveo nisu tačni. Vi ste se zadužili do besvesti, pogotovo vlada ekonomskog maga Mirka Cvetkovića. Imali ste sve, sve ste rasprodali, pare ugurali u svoje džepove i sad bi da pričate o poštenju. Gde su vam Cvetković, Dinkić, Đelić i ostali ministri. Gde se baškare sa narodnim parama?

  • ds222 Vreme: 25.04.2015 10:52h

    Pajtic ne laze narrod jer nema NIKAKVE ekstra prihode sem sto Beograd UDELI i ne ser****

  • ds222 Vreme: 25.04.2015 10:54h

    Pajtic nemoze da LAZE narod vojvodine jer jako dobro taj isti narod zna gde sTOJE Vojvodjanske pare!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP