Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

Pak: Antić još savetnik, nema podela u SNS

Autor: | 19.12.2013 - 10:32:00h | Komentara: 2

Savetnica predsednika Srbije Stanislava Pak izjavila je danas da ne postoji sukob između predsednika Srbije Tomislava Nikolića i predsednika SNS Aleksandra Vučića, kao i da će Nikolić doneti odluku da li će njegov savetnik Oliver Antić ostati na toj poziciji posle ostavke u SNS.

Stanislava Pak

Nema podele "na Tomine i Vučićeve ljude", već na one koji rade i hoće da donesu promene Srbiji i na one koje finansiraju tajkuni i koji hoće da je razore, rekla je Pak gostujući na B92.
Ona je navela da su Vučić i Nikolić napravili stranku kao ideju i koncept dobre i prosperitetne Srbije, koju danas razvijaju kao predsednik države i predsednik stranke.
Govoreći o Oliveru Antiću, koji je juče podneo ostavku na sve stranačke funkcije u SNS, Pak je rekla da je on i dalje savetnik predsednika i da će Nikolić u razgovoru sa Antićem doneti pravu odluku.
"Da li će Antić ostati savetnik zavisi od predsednika i ne sumnjam da će on doneti najbolju odluku, kao i uvek do sad", rekla je Pak.
Ona je ocenila da je Antić pokazao izuzetnu odgovornost jučerašnjom ostavkom u SNS jer je, kako je navela, napravio grešku bez loše namere, jer je bio obmanut od strane hrvatskog novinara Domagoja Margetića.
"Najavljena je konferencija na kojoj je trebalo da budu predstavljeni dokazi u slučaju Mobtel, a desilo se da je eskalirano nešto sasvim drugo, optuženi su savetnici Aleksandra Vučića i stvar je dobila drugačiju dimenziju", rekla je ona i dodala da je Nikolić znao da će ta konferencija biti održana, ali da nije očekivao da će eskalirati u potpuno drugom pravcu.
"Ljudski je grešiti, božanski je opraštati", rekla je Pak.

Oliver Antić

Oliver Antić | Foto: Rajko Ristić

Pak je kazala i da je Antić razgovarao sa Radomirom Markovićem o njegovom zahtevu za pomilovanje, ali i da je ta priča "spinovana" u javnosti i dobila negativnu konotaciju, objašnjavajući da je Antić, u procesu odluke o pomilovanju, prikupljao podatke.

Pak je na pitanje da li Nikolić zastupa ruske interese odgovorila: "Taman posla."
"Predsednik Srbije zastupa samo srpske interese", rekla je Pak naglašavajući da je Nikolićeva želja da što pre ekonomski pokrene Srbiju i da je sa svim državnicima u iskrenoj komunikaciji.
Ona je podsetila da je Nikolić oko tri sata razgovarao sa američkim predsednikom Barakom Obamom o gorućim pitanjima za Srbiju, kao što je implementacija Briselskog sporazuma i evropske integracije.
Pak je kao jedan od najvećih uspeha predsednika Nikolića označila popravljanje imidža i percepcije Srbije u svetu.
Prema njenim rečima, dobijanje datuma za početak pregovora, rezultat je i toga što je Srbija postala kredibilni partner.
"Nismo pristali na sve, daleko od toga, ali kad nešto potpiše, stoji iza tog", navodeći da je dobijanje datuma istorijski uspeh.
Pak je na podsećanje da je premijer Ivica Dačić pozvao Srbe na Kosovu da izađu na parlamentarne izbore, rekla da će se Nikolić uključiti u tu priču, kao što je i do sad činio.
Ona je kazala i da ne postoji nikakav neposrazum između Vlade i Predsedništva Srbije niti bilo kakav "šum na vezama" i da se sve značajne odluke donose u koordinaciji.
Pak je naglasila i da su se Predsedništvo Srbije i predsednik ponašali "domaćinski" jer je gotovo trećina od predviđenog budžeta ušteđena.
Poslednji komentari
  • DSV Vreme: 19.12.2013 11:06h

    Gospodjo ima jedna narodna;"kad lazete sebe uredu ali zasto pokusavate i mene"?

  • drena Vreme: 19.12.2013 12:59h

    Oliver Antic je podneo ostavku na funkcije u SNS i on zna iz kojih razloga. Nadam se da ce ga predsednik Nikolic zadrzati za savetnika kao nestarnacku licnost.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP