Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NEĆE OBJAVLJIVATI TEKST PLATFORME

Pak: Platforma ide u dalju proceduru kada se Nikolić i Vučić usaglase

Autor: Tanjug | 25.05.2015 - 23:51:00h | Komentara: 0

Kabinet predsednika Republike neće objavljivati tekst nove platforme o Kosovu i Metohiji koju je Tomislav Nikolić nedavno uputio premijeru Srbije, kaže Stanislava Pak Stanković, savetnica predsednika za medije.

Stanislava Pak tvrdi  da torbe Dragice Nikolić koštaju tričavih 25 dolara

Stanislava Pak | Foto: Promo

- Platforma bi trebalo da ide u dalju proceduru kada se predsednik i premijer usaglase oko konačnog teksta, dodala je Stanković Pak za list ''Danas''.

Precizan datum Nikolića i Vučića još nije utvrđen, a Pakova podseća da je premijer već rekao da će to biti kada se vrati iz zvanične posete SAD najavljene za 1. jun.

Pakova je ranije danas izjavila da će o platformi predsednika Srbije Tomislava Nikolića o Kosovu i Metohiji biti postignut dogovor, da su moguće dorade i promene, osim u delu u nepriznavanju Kosova, jer to je granica ispod koje predsednik neće ići.

Pak je rekla da se i premijer Aleksandar Vučić pozitivno izjasnio o platformi i da ima poverenja u Nikolića, koji je platformu napisao pre svega zato što se od Srbije očekuje u nekom trenutku sporazum o normalizaciji i da "Srbija strateški planski pristupi tom dogadjaju koji nas čeka".

- Želimo da ostvarimo ono što je nekakav minimum, što možemo po Ustavu da prihvatimo. Da li je to realno ili ne, vreme će pokazati, istakla je Pak u Jutarnjem programu TV Pink.

Pak je ocenila da je to odgovorno ponašanje, jer albanska strana već vekovima ima strategiju i plan kako da ostvari "veliku Albaniju" i da bi Srbija trebalo da ima plan šta ona želi u odnosima sa albanskom stranom na Kosovu i Metohiji.

- Najgora moguća taktika bi bila da nemate nikakvu strategiju, nikakvu platformu za dalje razgovore sa Albancima, ocenila je Pak.
- Briselski sporazum nije nešto što rešava kompletno tu situaciju, a radi se u stvari o nekom konačnom rešenju naših odnosa vezano za Kosovo i Metohiju, dodala je Pak.
Pak je rekla da platformu nije videla, da će predsednik Nikolić o tome razgovarati sa premijerom Vučićem, a da je namera da se pomogne vladi, da postoji okvir u kome bi vlada razgovarala sa albanskom stranom. Pak je istakla da je cilj očuvanje teritorijalnog integriteta zemlje, da se diplomatskim sredstvima i razgovorima ostvari ono što je interes.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP