Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ZALAGAĆE SE ZA OTVARANJE NOVIH RADNIH MESTA

Palma predsednik udruženja gradova i opština

Autor: S. Vojinović | 12.10.2013 - 08:15:00h | Komentara: 1

U Vranju su juče 31 grad i opština iz Srbije koji ukupno imaju 1,9 miliona stanovnika, što je skoro trećina Srbije, potpisali protokol pre svega o ekonomskoj i privrednoj saradnji. Za predsednika udruženja gradova i opština, koji su potpisali protokol, izabran je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, koji je bio i incijator svega ovoga.

Parafirali saradnju u Vranju

Parafirali saradnju u Vranju

Marković je rekao da će se potpisnici sastajati svakih mesec i po dana i raspravljati, između ostalog, o zakonima koji se donose i njihovom uticaju na građane. Naglasio je da će se gradovi i opštine zalagati za otvaranje novih radnih mesta.


- Ovo je danas jedan od najznačajnijih dana za Srbiju. Prvi put jedan ovakav dokument potpisuju predstavnici svih političkih partija u našoj zemlji, jer su prepoznali da je interes građana najvažniji. Moramo da se pomažemo i u dobru i u zlu. Jagodina je spremna da stipendira pet studenata iz Vranja na Učiteljskom fakultetu u Jagodini, kao i po jednog studenta iz gradova i opština, potpisnica protokola - kazao je Marković.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović je rekao da je ovo najbolja inicijativa koja je pokrenuta iz unutrašnjosti, a ne iz centrale, dok je prvi čovek Užica Saša Milošević pozvao ostale predsednike lokalnih samouprava u Srbiji da se pridruže.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić kazao je da je ponosan što je baš u tom gradu potpisan takav protokol.

- Ovako udruženi sigurno ćemo brže rešavati problem na lokalu. Poziva predstavnike Jagodine i Novog Pazara da se pobratime sa Vranjem - istakao je Antić.

Potpisnici protokola obišli su tri najveće srpske kompanije u Vranju “Alfa plam”, “Sanč” i “Nutriko”, u okviru koje posluje vinarija “Aleksić”. U ime Vlade Srbije u Vranju je bio i savetnik premijera za nacionalnu bezbednost Ivica Tončev.
Poslednji komentari
  • Dimitrije Marjanov Vreme: 18.10.2013 12:17h

    Palma, dovedi Baha da ti svira na uvce.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP