Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

BIĆE MINISTAR

Palma: Prošli put sam odbio Vučića, sledeći put neću

Autor: | 26.11.2014 - 09:40:00h | Komentara: 3

Odbijao sam da budem ministar u svim prethodnim vladama, međutim, premijer mi je pre par dana rekao da sledeći put neću moći da odbijem, kaže Dragan Marković za Danas.

Dragan Marković Palma

Dragan Marković Palma | Foto: Zoran Ilić

- U kampanjama nisam obećavao građanima da ću biti ministar i zato sam odbijao ponude. I poslednji put nisam rekao da ću biti ministar, ne mogu da lažem birače. Isto sam i Tadića odbijao. Nudio mi je da odaberem neko ministarsko mesto, ali nisam hteo – rekao je za Danas Dragan Marković Palma, reizabrani predsednik Jedinstvene Srbije, krajem prošle nedelje.
Na pitanje za koje mesto sebe smatra kvalifikovanim, odgovorio je da će o tome da misli kad bude došlo vreme.

- Vučić mi je rekao pre par dana da nemamo ministre, da sam ja to ranije odbijao, ali da sledeći put neću moći – rekao je Palma.

Upitan da li se onda nada rekonstrukciji vlade, odgovorio je da neće da bude ministar u rekonstruisanoj vladi. “Ne znam ni ko će biti smenjen”.

Upitan da li mu smeta opredeljenost državne politike za EU integracije, pomirenje sa susedima, s obzirom na njegove stavove I politiku iz prošlosti, kaže da su jedno mislili pre 2000.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: AP

- Jedno smo mislili pre dvehiljadite godine o EU i onima koji su bombardovali Srbiju. Posle toga smo videli da moramo da se promenimo u interesu građana Srbije. Pa, ja sam bio prvi koji je presekao i rekao da se patriotizam ne sipa u traktor. Tada je jedan visoki državni funkcioner, neću reći koji, rekao da predlaže srpskim privrednicima da ne sarađuju sa privrednicima iz EU čije su države priznale Kosovo. Ja sam tada rekao da on nije normalan – rekao je Marković.

Govoreći o smanjenju plata i penzija, kaže da je bolje ovako nego da doživimo sudbinu Grčke.

- Ove mere su donete u minut do dvanaest. Grčka ih je donela u 12 i 20, a onda su nastupile za 60 odsto niže plate i penzije. Da mi ne doživimo sudbinu Grčke, bolje je ovako. Mi živimo da našoj deci i unucima bude bolje, pa nam nije teško da se namučimo – kaže on.

Na konstataciju da je on bogat čovek, i da ne deli sudbinu ostalih građana, kaže: “Privrednik sam trideset godina. Živim u selu koje ima 1.500 birača, svi znaju šta sam ručao pre 30 godina, a šta ručam danas. Kada izađem na izbore tamo, od 90 odsto izašlih birača, ja dobijem 95 odsto glasova. To znači da moji sugrađani znaju kako smo stekli to što imamo. Jeste da se ekonomski razlikujemo od njih, ali oni priznaju način na koji smo stekli bogatstvo”.

Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije

Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije | Foto: Đ. Kojadinović

Na konstataciju da politika donosi ogromne privilegije u poslovanju, a da je on nekoliko puta bio osumnjičen za učešće u zloupotrebama, rekao je:

- Moj deda je imao prvi traktor u selu. Moj otac i moj deda su bili privatnici. Imali smo najveću proizvodnju cigli u centralnoj Srbiji. Nisam ja počeo ekonomski da se razlikujem od svojih sugrađana od kada sam počeo da se bavim politikom – rekao je on.


Upitan da li i dalje planira da provodadžiše i tako se bori protiv bele kuge, kaže:

- Kada je u pitanju provodadžisanje, sve sam probao. I vodio sam ih na more. Odvedem ih u Grčku na deset dana, drugog dana pitam kako mladenci, kažu slabo, a ja im poručim da pojačaju crno vino. Posle ih pitam, kako je sada, a oni odgovaraju da je malo bolje. Međutim, ni taj projekat mi nije propao, jer je napravljeno desetak brakova i rođeno petnaestoro dece – rekao je on.

Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 26.11.2014 10:22h

    Неколико Палми у Србији и ето живота у нашој држави!Када читам најновија хапшења и шта су чинили вала за бога несу знали?Мене банка одабије од траженог кредита без објашњења јер не морају?Сутрадан ми се извињавају јер је службеница погрешила због компјутера?Да ми поклоните те паре ради куповине најбољег лапа топу не бих прихватио!Ви ћете мене да одабијете уз цинизам да нећем да ти кажемо?А Богићевић очигледно еврове узимао лопатом?

  • iguman Vreme: 26.11.2014 21:59h

    Nece biti "sledeceg puta"

  • Nadja Vreme: 28.11.2014 11:02h

    Bice bice! Ziveo Palma <3

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP