Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PRE NIJE BIO

Palma spreman da bude ministar!

Autor: Tanjug | 29.10.2014 - 09:55:00h | Komentara: 1

Delegacija od 500 studenata iz Jagodine i oko stotinu privrednika, političara, zaposlenih u vrtićima, školama i novinarima nalazi se u trodnevnoj poseti Beču.

Dragan Marković Palma

Dragan Marković Palma | Foto: Zoran Ilić

Studenti su juče posetili Univerzitet u Beču, jedan od najstarijih u Evropi, na kome studira 90. 000 studenata, među kojima su mnogi iz Srbije.

Privrednici su imali sastanak sa biznismenima iz Srbije, koji su u ovoj zemlji razvili posao i stekli veliki poslovni ugled, izjavio je sinoć na večeri u Beču prdsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma.
Obraćajući se studentima, Marković je poručio da moraju biti ambiciozni u životu.
"Nemojte da težite da odmah vozite mercedese. Završite fakultete, tražite da radite ono što je vaša struka, dokažite se. Poštujte druge, poštovaće i oni vas".
"Odbio sam da budem ministar u prošlim Vladama, mogao sam da budem pre nekoliko godina, ali sam osećao da nisam još spreman. Sada sam spreman da preuzmem tu funkciju, u nekom narednom periodu, da preuzmem veliku odgovornost, da pomognem mladim ljudima", rekao je Marković.
Sastanak sa privrednicima iz Srbije u Austriji, koji u ovoj zemlji imaju firme od 2008. godine do 2013. godine bio je veoma koristan sa aspekta dovođenja investitora iz Austrije u Srbiju, ocenio je Marković i napomenuo da je dogovoren sastanak za oko mesec dana sa biznismenima iz Austrije.
Na predlog Markovića, firme "Jela" i "Kambera" iz Jagodine stipendiraće po jednog od najboljih studenata iz Jagodine u četiri godine osnovnih studija.
Marković je najavio da će politička delegacija danas imati susret sa parlamentarcima Austrije u parlamentu u Beču.
Reč je o poslanicima i vođama poslaničkih stranaka Austrije "koje nikada neće priznati nezavisnost Kosova", objasnio je Marković.
Marković je za večeras, na svečanu večeru, najavio dolazak ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i folk pevačice Svetalane Cece Ražnatović.
Poslednji komentari
  • makedonac Vreme: 29.10.2014 18:38h

    Verovali ili ne, on je sposoban covek, sto je i dokazao. Nisam njegov pristalica ali dodjite u Jagodinu, bice vam sve jasno. Neka drugi slede njegov primer. Treba da bude ministar.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP