Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

TVRDI DA GA NIKO NE PRITISKA

Pastor: Pokrajinske izbore ću raspisati u skladu sa savešću

Autor: Tanjug | 01.07.2015 - 19:13:00h | Komentara: 1

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je da će odluku o pokrajinskim izborima doneti u skladu sa svojom savešću i da će biti održani pri kraju mandata, kao i da neće biti prevremeni, jer je ovo izborna godina.

Ištvan Pastor

Ištvan Pastor | Foto: Robert Getel

- Odluku o raspisivanju izbora doneću u skladu sa svojom savešću, pa kome se svidi, svidi, a kome ne, šta da im radim, rekao je Pastor u intervjuu za blog o Skupštini Vojvodine.

On je takođe ocenio da politički partneri treba da se potrude oko postizanja dogovora o tome da oni budu održani istovremeno s lokalnim izborima, jer bi to bilo mnogo racionalnije i jeftinije.

Pastor tvrdi i da nije bilo pritisaka na njega lično i SVM da i ranije dođe do raspisivanja pokrajinskih izbora, dodavši kako je davno među strankama postignut prećutni konsenzus o tome da se ne ide na prevremene izbore.

Govoreći o odnosima u vladajućoj koaliciji tokom ovog mandata, Pastor je rekao da su mnoge optužbe na račun SVM bile usmerene ka tome da se dokaže da je ta stranka trojanski konj SNS.

Pastor, sa druge strane, tvrdi da je DS sve ove godine radila i upravljala tokovima iz pozicije moći, po principu zavadi pa vladaj, te da je to izašlo na videlo na sastancima sa njim, Čankom i Pajtićem, konkretno u slučaju direktorskog mesta u Vojvodinašumama.

- Tom prilikom (smo) ustanovili, i gospodin Čanak i ja, da smo bili izgirani, da je ta direktorska pozicija od strane DS bila dogovorena i sa Ligom i sa Savezom vojvođanskih Mađara. Kao i da je sednica Pokrajinske vlade na kojoj je smenjena gospođa Takač bila izrežirana, da je to bila obična farsa koja je trebalo da pokaže kako je DS na čelu sa svojim predsednikom tobože nadglasan. I tada je sve praktično isplivalo na površinu, objasnio je Pastor.

Govoreći o periodu nakon tih sastanaka, Pastor je kazao da se puno toga promenilo, da su napetosti splasnule, a da nema poboljšanja u radu Pokrajinske vlade, u smislu efekta i efikanosti u smislu onoga šta bi sve moglo da se uradi.

Upitan o aktuelnoj problematici migracija i podizanja zida na srpsko-mađarskoj granici, Pastor je, između ostalog, rekao da je zgrožen time što protivpravno ponašanje, u vidu bespravnog prelaženja granica, širom EU dobija legitimet.

Postoji potom i to licemerje u vezi sa budućim zidom na granici sa Mađarskom, jer se zaboravlja na to da je EU finansirala izgradnju zida između Bugarske i Turske. Zaboravlja se i na zid izmedju Izraela i Palestine, SAD i Meksika, što sve čini da se stvori utisak o tome da se problemi rešavaju po različitim aršinima, rekao je Pastor.

On je dodao da ne zagovara izgradnju zida, već se zalaže za to da se pošalje signal da se ovim problemom neko konačno mora početi ozbiljno baviti.

Komentarišući gašenje Elektvovojvodine, Pastor je rekao da za to "nema kompenzacije", ali i dodao da je čitava priča o Elektrovojvodini okončana onda kada su usvojeni strateški dokumenti o načinu restruktuiranja EPS-a za vreme vlade Mirka Cvetkovića.

Sve nakon toga, kako je rekao, bio je samo postupak sprovođenja tih strateških odluka. Skupštinsku odluku o Elektrovojvodini nazvao je "običnim političkim performansom", rekavši da ju je SVM podržao jer je to bila "neka vrsta vrednosnog opredeljenja", pošto smatra da je sve što je urađeno s Elektrovojvodinom "protivno razumu".

- Ugasiti najzdraviji deo EPS-a i pripojiti ga nečemu što je po brojkama manje uspešan, a samo zato što se nalazi u glavnom gradu, to je za mene principijelno neprihvatljivo objašnjenje, kaže on.

O preseljenju dispečerskog centra u Novi Sad Pastor kaže da ne zna šta se dešava, te da zapravo ne zna šta je to dispečerski centar, jer ne poznaje način funkcionisanja EPS-a.
Poslednji komentari
  • ds222 Vreme: 03.07.2015 18:36h

    Neko sebe proglasiu iznad USTAVA I ZAKONA A VI "nema komentara na ovu vest "-to je izjavila Bozija Krava!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP