Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NOVI REGION NA TERITORIJI SRBIJE I CRNE GORE

Peticija za stvaranje "Sandžačke regije"?

Autor: Alo.rs | 25.06.2015 - 08:54:00h | Komentara: 5

Nekoliko bošnjačkih NVO traži da se od delova teritorije Srbije i Crne Gore formira posebna prekogranična regija - sandžačka regija.

Novi Pazar

Novi Pazar | Foto: Profimedia

Za samo nekoliko sati peticiju kojom se od vlada Srbije i Crne Gore traži dozvola za formiranje ove, kako kažu ekonomske sandžačke regije, potpisalo je više hiljada ljudi.

Iza ove peticije stoji grupa bošnjačkih nevladinih organizacija, a prema njihovoj ideji ova regija obuhvatala bi gradove: Novi Pazar, Tutin, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Sjenica, Rožaje, Pljevlja, Bijelo polje, Berane i Plav.
Politički analitičar Branko Radun kaže za "Naše novine" da je ovo licemerna inicijativa jer su Bošnjaci podržavali odvajanje Crne Gore od Srbije, pa samim tim i njihovo odvajajnje u dve države.
- Mislim da tu nije stvar samo u ekonomskoj saradnji već tu neko pokušava da dobije poene u okiru bošnjačkog političkog tela - kaže on.
Jedan od inicijatora ovog projekta Zaim Čelebić kaže za portal Rožaje fri pres da bi formiranje ove regije doprinelo stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta i otvorila bi se mogućnost direktne aplikacije prema fondovima EU, navode "Naše novine".
Poslednji komentari
  • sandzaklija Vreme: 25.06.2015 12:25h

    Sandzak tj,sandzcka regija je postojala jos za vreme Turske i delovi sandzaka su stari vise stotina godina.Sa pravom treba da se znaju granice sandzaka.

  • pazi Vreme: 25.06.2015 13:56h

    mozda i dobijete, ali juce

  • ana Vreme: 25.06.2015 15:23h

    Neka sad neko drugi bude tampon.Razmaknjite se da prodju.Dista sno ginuli za evropu pa su nas iz zahvalnosti js dotukli

  • mimi Vreme: 25.06.2015 18:18h

    Kako zelite da se zovu ta podrucja?Manisa ,Kutahja ili drugacije,hajde da konsultujemo tvorce turske serije SULEJMAN VELICANSTVENI!

  • Strašno sam ljut Vreme: 26.06.2015 10:26h

    To je još jedan ali OGROMAN korak ka stvaranju države Sandžak i otcepljenju od Srbije. Prvi korak je bio uvođenje u nastavu kao glavni jezik, dok je srpski svrstan u red stranih jezika sa samo 2 škol. časa nedeljno, bošnjačkog jezika(ili bosanskog jezika, nazovite ga kako vam je drago) koji lingvisti ne poznaju jer jednostavno ne postoji. Izmislila ga je, zajedno sa Bošnjacima i muslimanima, i priznala država Srbija! Verovatno iza pomenute ideje stvaranja regije stoje i "novi arapski prijatelji" koji svojim naftnim dolarima finansiraju i ratove, i pobune i masakre hrišćana i jačanje muslimanske veroispovesti. Znači, počelo je, a naša vlada će sve to verovatno i podržati i pozdraviti -kao npr. i izgradnju autoputa ka Abaniji. Neki izgovor će se naći da umire već izluđeni srpski narod. U tome su već prvaci sveta!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP