Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PLAN B

Petrović otima Verka Mlađi!

Autor: M. D. - B. M. - I. K. | 18.01.2013 - 23:10:00h | Komentara: 39

Glavni odbor Demokratske stranke rešavao je juče u Despotovcu sudbinu svojih neposlušnih poslanika Dušana Petrovića i Vuka Jeremića, koji su se oglušili o odluku partije da bivši ministri treba da vrate poslanički mandat! Kako „Alo!“ saznaje, bivši ministar poljoprivrede već je pripremio teren da u okviru postojećeg poslaničkog kluba DS-a u Skupštini formira posebnu grupu, koju bi činili poslanici demokrata iz centralne Srbije, ali i dvojica predstavnika Zajedno za Šumadiju Veroljuba Stevanovića, koji se razočarao u Mlađana Dinkića.

Petrović računa i na odbore SPO iz centralne Srbije

Petrović računa i na odbore SPO iz centralne Srbije | Foto: Z. Lončarević

Đilas očekuje da stranački organi isključe Petrovića iz DS
Lider Demokratske stranke Dragan Đilas saopštio je večeras da je u skladu sa Statutom stranke pokrenuo disciplinski postupak protiv svih koji ne poštuju odluke Glavnog odbora DS i da očekuje da organi stranke isključe Dušana Petrovića ukoliko on ne bude želeo da vrati poslanički mandat.

Prema našim saznanjima, jedan od najbližih saradnika nekadašnjeg lidera demokrata Borisa Tadića i dalje je odlučan u tome da ostane član DS-a, ali je spremio strategiju ukoliko bude izbačen. Izvor „Alo!“ tvrdi da će redove svoje nove stranke pojačati i ljudima iz pojedinih odbora SPO, sa kojima su demokrate dobro sarađivale na lokalu.


- Dušan Petrović je i dalje jak u odborima koje je držao u centralnoj Srbiji dok je bio potpredsednik stranke, pa će te ljude svakako povući sa sobom ukoliko bude isključen. Sve vreme je u kontaktu sa ljudima iz SPO, pre svega iz Šapca, Užica, Valjeva, Čačka, Kraljeva, Kruševca, a oni su nezadovoljni stanjem u svojoj stranci, koja je postala potpuno pasivna - kaže izvor našeg lista.

Najozbiljniju podršku Petrović bi mogao da dobije od Veroljuba Stevanovića, gradonačelnika Kragujevca, koji se udaljio od svog koalicionog partnera Mlađana Dinkića nakon hapšenja istaknutih članova svoje, partije krajem decembra prošle godine.

Rastajemo se mi, veruj, nije mi žao: Verko i Mlađa

Rastajemo se mi, veruj, nije mi žao: Verko i Mlađa | Foto: Masanori Jošida

- Verko ne može da zaboravi da ga je Dinkić izdao i pustio njegove ljude od poverenja niz vodu, iako mu je toliko pomogao u kampanji. Postoje kontakti između njega i Petrovića, zajedno bi bili izuzetno jaki u centralnoj Srbiji i Šumadiji, pa bi tako u poslaničkom klubu koji planira da osnuje bivši potpredsednik demokrata, osim poslanika DS-a iz centralne Srbije koji su mu ostali lojalni i posle sukoba s Đilasom, bili i poslanici Zajedno za Šumadiju - kaže naš sagovornik.


Juče smo pokušali da dobijemo komentar i od Stevanovića ali je bio nedostupan na oba poznata broja telefona.

Petrović: Ne želim iz DS!
Dušan Petrović nije želeo da komentariše naša saznanja o podršci iz redova URS i SPO, ali ih nije ni demantovao.
- O tome da li ću biti isključen iz stranke odlučuju organi DS-a čiji ja nisam deo. Već 20 godina sam demokrata u ne pada mi na pamet da odem iz svoje kuće - poručio je Petrović za „Alo!“ i podsetio na svoj program koji je već dva puta izneo na zasedanjima Glavnog odbora DS-a, a to je da centralna Srbija treba da dobije nadležnosti i institucije kakve imaju Vojvodina i Beograd.

Jeremić sam protiv svih!

Vuk Jeremić, neposlušni poslanik DS-a koji nije vratio mandat iako se nalazi u Njujorku na poziciji predsedavajućeg Generalne skupštine UN-a, takođe je juče bio na meti lidera demokrata Dragana Đilasa. Kako saznajemo, čak i ukoliko bude isključen iz stranke, Jeremić se neće prikloniti Petrovićevom jatu jer između njih tradicionalno ne postoji slaganje, pa će po povratku u Beograd izvesno solirati u Skupstini.

Poslednji komentari
  • Todorov Darjan Vreme: 19.01.2013 02:59h

    SPO je svakim danom sve jaci i jaci, a to ocigledno nekome smeta. Ali, bez obzira na ove narucene tekstove, mi nanarednim izborima pobedjujemo!

  • Sheena Vreme: 19.01.2013 02:59h

    Odbori SPO-a? Nema ni govora o tome! O clanstvu Srpskog pokreta obnove mogu samo da sanjaju!

  • Borski Vuk Vreme: 19.01.2013 03:02h

    Svi odbori SPO su uz Vuka Draskovica i podrzavaju njegovu politiku, koja jedino moze spasiti ovu zemlju, tako da, o prelasku clanova te stranke kog ovog marginalnog ex-ministra,nema ni govora. Moze jedino on da dodje u SPO, da bude kafe kuvarica...

  • Ramones girl Vreme: 19.01.2013 03:02h

    Mozete Vi raditi sta Vam je volja, ali nece Vam se SPO-ovci pridruziti. UZ VUKA ZAUVEK!

  • Timocka Krajina Vreme: 19.01.2013 03:05h

    DS je na kolenima, a SPO u najvecem usponu od 2000ite godine, pa su ovi udbaski tekstovi, naruceni od onih koji zele da uniste Srbiju, samo posledica toga. Ali dzaba vam sve, drugovi. Narod vidi sve i okrece se svakoga dana sve vise politici spasa Srbije koju propagira Vuk Draskovic, srpski patriota i jedini posteni politicar.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP