Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

OBRAĆANJE

Pismo Dačiću predsednika
skupština opština severa Kosova!

Autor: Tanjug | 15.01.2013 - 14:21:00h | Komentara: 1

Predsednici četiri skupštine opštine sa severa Kosova uputili su danas otvoreno pismo predsedniku Vlade Srbije Ivici Dačiću u kojem su ponovili da je za građane i privrednike sa severa pokrajine neprihvatljivo da kosovske institucije na prelazima Brnjak i Jarinje carine robu.

Glavni pregovarač - Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: FoNet

U pismu se navodi da je na zajedničkim sednicama četiri opštine sa severa Kosova u više navrata zaključeno da je za građane i privrednike neprihvatljivo da se na administrativnim prelazima sprovodi carinski postupak nepriznate države Kosovo.

Takođe se podseća da je više puta traženo da se privrednici sa severa Kosova u potpunosti uključe u sistem PDV Republike Srbije i da je kako navode “pogrešno voditi pregovore o podeli prihoda od carine”, na način kako to ovih dana zamenik direktora Kancelarije za KiM Krstimir Pantić iznosi preko medija.
U pismu se navodi da opštine još nisu odredile ovlašćenog predstavnika za dijalog sa Prištinom i da su shodno tome svi predstavnici Srba sa severa Kosova dužni da sprovode stavove i odluke svojih skupština i zaključke sa zajedničkih sednica četiri opštine.
Ukazano je, takođe, i na zabrinutost za opstanak i funkcionisanje institucija Srbije i lokalnih institucija, jer su upravo one, kako se navodi, sve ovo vreme bile i ostale glavni garant opstanka Srba na Kosovu i Metohiji.
Na kraju pisma, upućenog i direktoru Kancelarije za KiM Aleksandru Vulinu i šefu pregovaračkog tima u tehničkom dijalogu Beograda i Prištine Dejanu Pavićeviću, navodi se da je u praksi potvrđeno da tamo gde nema srpskih institucija u pokrajini nema ni Srba.
Pismo je pročitano, a potom i podeljeno na konferenciji za novinare predsednika četiri skupštine opštine sa severa Kosova u Zvečanu.
Poslednji komentari
  • Nebojsa Vreme: 18.10.2013 10:12h

    Ivica Tači Ide kod svog brata Hašima Dačića, tj. Ivica Tačić kod Hašima Dačija, odnosno Ivica Dači kod Hašima Dačića......itd

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP