Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

KAŽNJEN ZORAN ŽIVKOVIĆ

Plaća kaznu jer je rekao: „je l‘ da?”!

Autor: B.R. | 19.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Poslanika Nove stranke Zorana Živkovića parlament je „lupio“ po džepu, pa mu je Administrativni odbor izrekao kaznu od oko 70 evra jer je na sednici Skupštine 28. maja izgovorio dve pogrešne reči i predsedavajućoj Maji Gojković dobacio: „Je l‘ da?“ Živković za „Alo!“ kaže da je predsednica Skupštine Maja Gojković prekršila Poslovnik jer mu na toj sednici nije dala reč.

Kažnjen: Zoran Živković

Kažnjen: Zoran Živković | Foto: FoNet

- Imao sam pravo da govorim pet minuta po članu 158. stav 8, a kada sam pitao zašto mi je to uskraćeno, predsedavajuća je kazala da ima drugačije tumačenje Poslovnika. Rekao sam: „Je l‘ da?“, i evo, kaznili su me - objašnjava on.

Inače, Živkovića je Administrativni odbor Skupštine juče uz kaznio sa 7.589 dinara. On je od članova odbora zatražio da se izjasne kao kolege i kažu da li je „je l‘ da?“, uvredljivo. Poslanica DHSS-a Olgica Batić podržala je Živkovića u stavu da njegovo pitanje nije bilo uvredljivo i ukazala da je problem u Poslovniku, koji je po njenom mišljenju izuzetno loš.
Živković je na sednici Odbora pitao da li postoji drugi i apelacioni organ koji može da odlučuje o evenutalnim žalbama na odluku predsedavajućeg sednici, na šta mu je predsednik Odbora Zoran Babić odgovorio da „Adminsitrativni odbor nije apelacija, ne odlučuje da li je bilo povrede Poslovnika, to je posao predsednika ili predsedavajućeg sednici“.
Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 19.06.2014 07:23h

    7589 динара казне?Лакрдија!Живковићу,ти заборављаш да је Маја Гојковић радикалка а они за бога и не знају?Шешељу седала уз скуте и како је касније пролазила?Никако!Ја не бих сео за онај командни сто у скупштини за никакве паре!Да слушам посланике шта и како говоре?После сат времена бих тражио хитну помоћ да ме одвезу у Палмотићеву улицу на ,,опраку,, мозга!Тамо одеш да ти излече несаницу проблем број један становништва и тако ти ,,помогну,, да теби повратка у нормалу нема?

  • Pavle Vreme: 19.06.2014 08:19h

    Zaista ne vidim iz sadržaja šta je tu uvredljivo, ali sujeta je sujeta, a sila je sila i kad to neko demonstrira na sitnicama onda znači da se krupne stvari ne smeju ni spomenuti. Ako je i u Srbiji - previše je!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP