Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

LOKALNI KADROVI PRVI ISKLJUČENI IZ SNS-A ZBOG DUPLIH FUNKCIJA

Počela je seča foteljaša u SNS!

Autor: B. Rajić - I. Anđelković | 22.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 46

Odluka vrha Srpske napredne stranke da funkcioneri te partije koji imaju duple funkcije, ukoliko se jedne fotelje ne odreknu, budu isključeni iz partije prvo je stigla predsednika Skupštine grada Zaječara Sašu Mirkovića i zamenika gradonačelnika Niša Ljubivoja Slavkovića.

Odluke Glavnog odbora moraju da se poštuju: Radomir Nikolić čisti stranku od onih koji ne bi da se odreknu duplih primanja

Odluke Glavnog odbora moraju da se poštuju: Radomir Nikolić čisti stranku od onih koji ne bi da se odreknu duplih primanja | Foto: Nebojša Raus

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Radomir Nikolić poručio je juče da će ti funkcioneri naprednjaka morati da vrate partijske knjižice i da je odluka o tome doneta na sednici Izvršnog odbora jer nisu ispunili odluku Glavnog odbora stranke i podneli ostavke na jednu od funkcija. Poslanik u Skupštini i predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković za „Alo!“ kaže da je ponudio da ode sa mesta predsednika Skupštine grada, ali da odbornici to nisu prihvatili.


I Laban odbio da izađe iz partije

Funkcioner naprednjaka i poverenik SNS-a za Suboticu Bogdan Laban takođe je na spisku onih koji će ostati bez članske karte stranke, ali je odbio da izvrši odluku Izvršnog odbora i predsednika Radomira Nikolića o nemogućnosti vršenje dve javne funkcije istovremeno. Laban je i dalje poslanik u Skupštini Vojvodine i direktor republičkog javnog preduzeća „Elektrovojvodina“.

- Po statutu stranke, o mom isključenju ne može da odlučuje Izvršni odbor, već se takva odluka mora doneti na sednici Glavnog odbora, čiji sam član. Ponudio sam ostavku 8. septembra na funkciju predsednika Skupštine grada Zaječara, ali je odbornici nisu prihvatili. Čestitao sam nedavno godišnjicu stranke i nemam nikakav problem s tim, sve što imam kazaću, na zasedanju Glavnog odbora - kaže Mirković i dodaje da „iako ima dve funkcije, ne prima platu u parlamentu, a ni kao funkcioner u gradskoj upravi“.

Iz stranke je isključen i zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković, koji je odbio da se povuče sa jedne od dve funkcije koje trenutno obavlja - zamenik gradonačelnika i član Skupštine „Jugoistoka“. On u razgovoru za „Alo!“ kaže da je skupština „Jugoistoka“ održavana dva puta godišnje, tako da mu to nije oduzimalo vreme.

- Tačno je, isključen sam iz stranke. Smatram da je moja partija donela jednu glupu i neracionalnu odluku. Uvek sam poštovao zakon, a zašto je ovo sprovedeno baš na meni, ne umem da objasnim, osim da verujem da je razlog to što se u mojoj stranci ne ceni drugačije mišljenje, jer sam uvek kritikovao nešto što ne smatram da je dobro. Neću podneti ostavku na mesto zamenika gradonačelnika, ali očekujem da budem razrešen - rekao je Slavković za „Alo!“.

Inače, predsednik Izvršnog odbora SNS-a Radomir Nikolić je još polovinom avgusta najavio da će funkcioneri SNS-a koji obavljaju više od jedne plaćene funkcije biti isključeni iz partije i izgubiti sva ovlašćenja ukoliko ne podnesu ostavku na višak funkcija. Nikolić je tada objasnio da je ta sankcija propisana u odluci Glavnog odbora SNS-a o zabrani duplih funkcionera. Inače, odlukom je zadat rok do 15. septembra za napuštanje viška funkcija i navedeno da će kontrolu obavljati Izvršni odbor SNS-a.

Ljubivoje Slavković i Saša Mirković juče isključeni iz SNS-a

Ljubivoje Slavković i Saša Mirković juče isključeni iz SNS-a

Funkcioner zaseo u treću fotelju i baš ga briga da li je to moralno


Pored funkcija predsednika Skupštine na Panteleju i narodnog poslanika, Bratimir Vasiljević, visoki funkcioner SNS iz Niša, postao je i odbornik u Skupštini grada Niša, pišu „Južne vesti”. Vasiljević je potvrdio da je to njemu treća javna funkcija, ali naglašava da je njegova stranka odlučila da mesto odbornika „nije funkcija“. Iako je stav Glavnog odbora SNS-a nedvosmislen - jedan čovek, jedna funkcija, jedna plata, Vasiljeviću nije bio problem da prihvati i treću funkciju. On, kako je sam rekao, ne vidi u tome ni moralni problem.
– Moralno? Ne nalazimo se u crkvi, nego radimo ozbiljan posao za dobrobit građana - rekao je Vasiljević.

Poslednji komentari
  • Kika Vreme: 22.10.2014 08:18h

    I ovaj Nikolic vodi Izvrsni odbor a ne poznaje ni Statut stranke?! Sramota!!!

  • Mala garava Vreme: 22.10.2014 08:20h

    Radomir Nikolic vodi Izvrsni odbor samo zato sto je sin Tomislava Nikolica. O zakonu i pravima nema pojma. Strasno kakve propuste pravi...

  • Nina Vreme: 22.10.2014 08:21h

    Ma ovde samo Nikolic treba da bude iskljucen. Ko ce da glasa o tome sto IO vodi covek koji ni u Statut stranke nije upucen???

  • Filip019 Vreme: 22.10.2014 08:22h

    Tatin sin pojma nema o vodjenju Izvrsnog odbora a jos manje o Statutu i pravima clanova!!!!!!

  • konstantina Vreme: 22.10.2014 08:23h

    Da li je SNS stranka u kojoj se funkcije prebacuju "s' kolena na koleno"?Sramota!!!Nikolicu, stidi se.. iskljuciti coveka kao sto je Mirkovic zbog cega, zbog vase neodgovornosti i neupucenosti?Da li mislis da ce narod to dozvoliti?Sasa, gradjani su uz tebe, istraj!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP