Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

IVICA DAČIĆ PORUČIO

Podela Kosova bolja od Tomine platforme!

Autor: Alo.rs | 28.05.2015 - 22:50:00h | Komentara: 5

I dalje mislim da je podela Kosova i Metohij najbrži, najbolji, najpravedniji i jedini moguć pristup rešavanju ovog problema za koji bi se izjasnili i Srbi i Albanci, rekao je Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije.

Zorana je nekorektna: Ivica Dačić

Bez dlake na jeziku: Ivica Dačić | Foto: Vesna Lalić

 - Protiv sam promena granica na silu, ali konačno treba da sednemo, postignemo istorijski dogovor i stavimo tačku na sukobe - rekao je Dačić i odbacio kritike da ovim predlogom krši Ustav Srbije.

 - Sedeti u Beogradu i držati predavanja o tome kako niko ne sme da diskutuje o Kosovu, dok ceo svet raspravlja o nama u situaciji kada je više od sto zemalja priznalo nezavisnost, veoma je opasno i završiće se katastrofalno po naše državne i nacionalne intrese.

Na pitanje znači li to da je i platforma o KiM koju predlaže predsednik Nikolić zakasnela, Dačić je u intervjuu za "Novosti" rekao:

 - Pa i ovo o čemu ja pričam je zakasnelo, a kamoli neke teze da se problem može rešavati autonomijom Kosova unutar Srbije. Albanci to jednostavno ne prihvataju, kao što mi ne prihvatamo jednostrano proglašenu nezavisnost.

Poslednji komentari
  • Petar Vreme: 28.05.2015 23:17h

    Bila je već ponuda za Kosovo u sastavu Srbije, ali tada SPS nije imao sluha, vizije i hrabrosti. Sada je ovo puštanje političkih balona.

  • neutralan Vreme: 28.05.2015 23:20h

    Prvo da vrati 10% sto je smanjio ,pa tek da poveca... -_-

  • zoran Vreme: 29.05.2015 00:04h

    Bivsi premijer,sadasnji ministar inostranih poslova,zamenik premijera,a izjavljuje ovakve gluposti,kakva podela,zasto bi neko delio nesto sto je vekovima njegovo,Kosovo nije Siptarska kuca,to je Srpska kolevka,okupirana,nelegalno otcepljena,jednostavno oteta i ukradena,koja mora da se vrati Srbima,kad tad,vase je samo da nista ne potpisujete,prodate,pa sledece generacije onda nece imati sansu da vrate Kosovo,kao sto je Rusija prodala ALjasku,sta bi sada Rusija bila da je Aljaska u njenom vlasnistvu,vase je da se izborite za sto bolji status Srba u razgovoru sa zapadnim silama i zastitu imovine pravoslavne crkve,a ostalo prepustite buducim generacijama,vase je da svaka Srpkinja koja rodi cetvoro dece i vise automatski dobije penziju,to je vas zadatak ,kakva podela,kakvi bakraci.

  • LJubinka Vreme: 29.05.2015 00:17h

    Mislim da g.Dacic nema pravo,tj.sitno sibicarski rezonuje,daj sta das.:Bolje da nam otmu ,jer oteto nije njihovo,za uvek,a dato uz dogovor jeste.Gospodine Dacicu slicni ste Gosodinu Cosicu,ijednom i drugom fali Pasiceva i Nediceva mudrost,Mnogo sebi dozvoljavate!!!!

  • LJubinka Vreme: 29.05.2015 00:22h

    Ima komentara za ovu "PAMETNU "vest.Pise komentara 0To samo znaci moj je prvi ,ane nekog iz SPS.Cao bambina.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP