Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

IZBORI U VOJVODINI 20. DECEMBRA?

Pokret Socijalista krenuo u kampanju

Autor: Tanjug | 14.06.2015 - 18:54:00h | Komentara: 2

Predsednik Pokreta Socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas da je ta stranka krenula u predizbornu kampanju i u borbu da režim Bojana Pajtića u Vojvodini ode u istoriju.

Saradnici ga optužili za pritiske:  Aleksandar Vulin

Aleksandar Vulin | Foto: RAS

Vulin je to rekao na trećoj izbornoj konferenciji gradske organizacije Pokreta socijalista u Novom Sadu, na kojoj je kao datum izbora za skupštinu AP Vojvodine više puta pomenut 20. decembar.

Na tom skupu je za predsednika gradske organizacije PS izabran Slobodan Čepić.

Vulin je rekao da u Vojvodini mora doći do promena na predstojećim izborima jer je pokrajinska vlast koju, kako je rekao, 14 godina predvodi DS pokazala da je nesposobna.

- Kada se promeni vlast u Vojvodini onda sigurno neće biti ni reči o Vojvođanskoj akademiji nauka, zato što iz prostog razloga nema vojvođanske nacije, ima Srba i Hrvata i Mađara i Rumuna i Slovaka i mnogih drugih, ali ponavljam vojvođanske nacije nema, rekao je Vulin.

On je dodao da režim u pokrajini 14 godina pokušava da nametne priču o Vojvođanskoj akademiji nauka, jer se akademija nauka veže za naciju i državnost.
Vulin je rekao da će odlaskom sa vlasti DS, u Vojvodini biti okončana i pljačkaška privatizacija za koju je, kako je rekao, model napravila Demokratska stranka.

- Ovih dana visoke funkcionere Pajtićevog režima slušamo kako pričaju da ne postoji socijalna pravda kao da su zaboravili da 14 godina vrše vlast i kao da su zaboravili da su upravo oni tvorci pljačkaške privatizacije koja sama po sebi onemogućava socijalnu pravdu, rekao je Vulin.

On je naglasio da je svaki deo Vojvodine sa kojim je DS imala veze opljačkan i zapitao se koliko bi dobrih stvari moglo da se uradi "da nije bilo pljačke u Razvojnoj banci Vojvodine, Fondu za kapitalna ulaganja ili Tesla banci.
Ovo je početak promena i pocetak vraćanja Vojvodine svojoj Srbiji. Kao što smo pred izbore 2012. govorili da Srbija ne može odmah postati bogatija, ali može biti pravednija tako sada govorimo da Vojvodina ne može odmah biti bogatija jer je temeljno opljačkana, ali može biti pravednija i biće pravednija, rekao je Vulin.

Na pitanje novinara da li se razgovara sa predstavnicima pokrajinske vlasti o datumu izbora za skupštinu AP Vojvodine obzirom da se sa govornice na današnjoj konferenciji često pominjao 20. decembar kao taj datum, Vulin je rekao da nema šta da se razgovara sa Pajtićevim režimom jer "da je Pajtiću stalo do mišljenja naroda izbori bi već odavno bili raspisani".

- Neverovatna je želja Pajtićevog režima za opstankom na vlasti.Oni bi da ostanu do poslednjeg dana pa i duže ako može, a ne žele da shvate da se njihovom režimu približava kraj i da će otići sa vlasti odmah posle izbora kadgod oni budu održani, istakao je Vulin.

Novoizabrani predsednik Gradske organizacije Pokreta socijalista Novi Sad Slobodan Čepić rekao je da ta stranka ima takav program da bi iza njega stao svaki pravdoljubivi čovek.

- Verujem u dobar rezultat na izborima 20. decembra i verujem da će nakon njih Pokret socijalista postati relevantan faktor u kreiranju politike grada Novog Sada, rekao je Čepić.

Predsednik Pokrajinskog odbora PS Bojan Torbica kazao je da broj članova te stranke raste iz dana u dan jer je, kako je istakao, PS na strani običnog čoveka a Srbija je prepoznala program PS.

- Svakodnevno jačamo i sada možemo ako treba i samostalno da izađemo na lokalne izbore u gradu Novom Sadu, istakao je Torbica.

Kao gosti na izbornoj konferenciji PS bile su delegacije Srpske Napredne stranke, Socijaldemokratske partije Srbije i Nove Srbije.
Poslednji komentari
  • pionir Vreme: 14.06.2015 20:20h

    cvarkova boskica i torbica pa mozemo na izbore

  • miki Vreme: 14.06.2015 21:22h

    Bravo za Vulina.Izabrao je pravog lika za Gradski odbor.Slobo Ima iskustvo,postenje i svoje ja.Ne znam kako ga je Vulin pridobio.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP