Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

POSLANIK SNS-A MARIJAN RISTIČEVIĆ POKRENUO INICIJATIVU U SKUPŠTINI

„Policija da istraži Živkovićev vinograd”

Autor: M.Keranović | 25.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 17

Predsednik skupštinskog Odbora za poljoprivredu Marijan Rističević zatražio je juče formiranje posebne komisije i pozvao nadležne da istraže slučaj vinarije predsednika Nove stranke i bivšeg premijera Srbije Zorana Živkovića.

Proveravali su ga više  puta i uvek je bio „čist“:  Zoran Živković

Proveravali su ga više puta i uvek je bio „čist“: Zoran Živković | Foto: Vladislav Mitić

Nova stranka u saopštenju ističe da „najmudriji čovek i glavni ideolog SNS-a Marijan Rističević poslednjih dana predano obavlja postavljeni zadatak – lažima diskredituje ličnost predsednika Nove stranke“.


Rističević je, ispred skupštinskog odbora, pozvao nadležne organe, a posebno direktora policija Milorada Veljovića da omoguće istragu i ispitaju na koji način je Živković došao do subvencija. Rističević je kazao da postoje sumnje da je Živković na nelegalan način 2007. godine dobio subvencije za vinograd u iznosu od 525.000 evra.
On je naveo da je Živković podneo zahtev za subvencije, 15. aprila kada nije imao zemljište, a da je zakup za parcelu koja je tada bila u državnom vlasništvu, urađen tek u novembru 2007. godine.

Traži istragu:  Marijan Rističević

Traži istragu: Marijan Rističević | Foto: Zoran Lončarević

- Nadležne institucije su više puta proveravale sve poslovne aktivnosti Zorana Živkovića, od 1986. godine do danas, i nikada nije postojao razlog za sumnju u legalnost tih poslova. Uprkos tome, Živković nema ništa protiv da se svi njegovi poslovi opet provere - navodi se u saopštenju Nove stranke.

Ta stranka ističe i da je očigledno da Rističević i njegovi koalicioni partneri stoje iza štampanja letaka protiv Živkovića „kojima je Beograd bio zasut u nedelju, pred gostovanje Živkovića u „Utisku nedelje““.

- Da je gospodin Rističević najmudriji ideolog koalicije okupljene oko SNS-a dokazuje i njegovo učešće u rijaliti programu „Farma“, ali i afera „kukuruz iz robnih rezervi koji su pojeli miševi“. Očigledno je da režim Rističević - Vučić gubi nerve i lažnim optužbama prikriva sopstvenu nesposobnost koja se ogleda u tajnim ugovorima, žrtvovanju Obrenovca, širenju panike, hapšenju tviteraša, cenzuri, lažnim diplomama i doktoratima, nepostojanju investicija, ogromnom budžetskom deficitu, aferama oko „Beograda na vodi“ i donošenju protivustavnih zakona - navodi se u saopštenju Živkovićeve stranke.

U beogradskoj opštini Rakovica, u poštanske sandučiće građana, u nedelju su ubačeni leci protiv Živkovića, naslovljeni „Kako je Živković postao milioner“, a na kojima je njegova fotografija sa čašom vina u ruci.
Poslednji komentari
  • Olivera Vreme: 25.06.2014 08:40h

    Jaoooo,Živkoviću poštenjačino.

  • Ziko Vreme: 25.06.2014 09:28h

    I drzavni kukuruz koji stoji kod tebe.....naravno,a onda da vas uhapsi i zatvori.

  • Luka Vreme: 25.06.2014 09:41h

    Marjan Rističević alo bre koga je briga šta misli Marjan Rističević. Čekaj, a da on je kod SNS-u sada, bar još neko vreme, ali i to će proći. Čuj Marjan Risričević, smešno!

  • branko1 Vreme: 25.06.2014 10:01h

    Dobar potez Rističeviću I bravo . Ima tu još "srećnika",političara koji dobiše te ogromne milionske" poklone",kao npr. Čedomir Jovanović,a verovatno i još neki njihovi politički prijatelji.Zato nije lose pročešljati sve koji dobiše te "poklone".Ipak su to ukradene narodne pare

  • Cvrčak Vreme: 25.06.2014 10:03h

    Slzčaj vinograda Zorana Živkovića bio je aktuelan pre 6-7 godina kada se pojavio vlasnik oduzetnog zemljišta, mislim da se preziva Jovanović sa zahtevom da mu se dozvoli ulazak u posed jer je on vlasnik (naslednik) pomenutog zemljišta. Ćovek je pokazao i dokaz presude jer se žalio međunarodnom sudu pravde. Sećam se da mu nije bio dozvoljen ulazak u posed i da je, tek zasađeni, vinograd čuvalo obezbeđenje i nekoliko pasa. Niko nije hteo da uzme u obzir presudu i činjenicu da je zemljište bespravno oduzetno njegovom dedi. Zakon se u Srbiji ne primenjuje ili se to radi selektivno. Pitam se zašto više niko ne pominje vlasnika vinograda, zašto se cela stvar zataškala. Nije normalno da i posle presude u svojou korist čovek ne može da gazduje svojom dedovinom, već se razni ljudi uz pomoć kriminala i nepoštovanja Zakona bogate na račun tuđeg znoja i muke. Da li će neko u Srbiji zaista sprovesti vraćanje oduzeten imovine i da li će obeštetiti stare, jedine vlasnike?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP