Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

VUČIĆ NA VEČERI PREGOVARAO S DAČIĆEM

Ponuda za Vladu pala u Briselu?

Autor: I. K. - M. K. | 01.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 14

Socijalisti u budućoj vladi, na čijem čelu će biti Aleksandar Vučić, mogli bi da računaju na Ministarstvo spoljnih poslova, saznaje „Alo!”. Naime, iako zvanični pregovori o sastavu Vlade još nisu počeli, kako navodi naš izvor, Vučić je preksinoć lideru SPS-a Ivici Dačiću, na večeri u Briselu, izneo ponudu.

Spoljna politika i  državni sekretari prostor  za pregovore o budućoj  vladi: Ivica Dačić i  Aleksandar Vučić

Spoljna politika i državni sekretari prostor za pregovore o budućoj vladi: Ivica Dačić i Aleksandar Vučić | Foto: Nebojša Marković

Socijalisti bi mogli
da računaju na
Ministarstvo spoljnih
poslova, saznaje „Alo!”

- Vučić i Dačić dobar deo večeri nisu progovorili o formiranju Vlade i učešću socijalista u njoj. Dačiću je bilo neprijatno da baš on tu temu poteže tokom večere, ali Vučić je odlučio da prekine tu neprijatnu atmosferu i otvori karte.

Ivici je rekao kako je spreman da SPS-u ponudi resor spoljnih poslova, a naveo je i da će se o državnim sekretarima kasnije razgovarati. Inače, socijalisti su se nadali Ministarstvu odbrane, koje se i pominjalo tokom nezvaničnih susreta, ali je Vučić ipak odlučio da iznese drugačiju ponudu - ističe naš izvor.

Vučić je juče u Briselu najavio da će nova srpska vlada biti fomirana između 25. i 27. aprila. Upitan o eventualnim partnerima u budućoj vladi, on je odgovorio da završava temeljni rad na programu nove vlade.
 

Potpredsednik naprednjaka Nikola Selaković izjavio je juče kako je uveren da će Srbija do 1. maja dobiti novu vladu, naglasivši da će se na sednici Predsedništva te partije razgovarati o potencijalnim kandidatima. Sednica Predsedništva SNS-a biće održana u subotu sa početkom u 10 sati.

Upitan da li će novi partner naprednjacima u vladi biti Nova demokratska stranka (NDS), Selaković je rekao da je o spekulacijama slušao i u toku kampanje i posle izbora i dodao da će se na Predsedništvu razgovarati o vladi.
- Na sednici Predsedništva, lider stranke Aleksandar Vučić izaći će sa planom i programom buduće vlade - kazao je on, dodajući da je potrebno naći maksimalni konsenzus oko glavnih problema u zemlji.

Lider SNS-a početkom sledeće nedelje počeće da razgovara sa potencijalnim partnerima o formiranju nove vlade. On će, kako se očekuje uputiti poziv svim strankama koje su prešle cenzus, a koje su spremne da razgovaraju.
Na pitanje da li će prihvatiti mesto gradonačelnika Beograda, Selaković je rekao da je to još jedna od spekulacija.

Najbolji mogući rezultat u Briselu

Vučić je izjavio sinoć u Briselu da je u nastavku dijaloga s Prištinom, u teškim uslovima, a Srbiju i srspki narod postignut najbolji mogući rezultat kad je reč o pitanjima pravosuđa na Kosovu i Metohiji. “Predsednik suda u Mitrovici biće Srbin, a i značajan broj sudija i tužilaca biće naši sunarodnici”, izjavio je Vučić.
“Iako će sud biti u dve zgrade i pokrivati sedam opština, obezbedili smo da većina sudija i tužilaca budu Srbi”, rekao je Dačić. Upitan da li će predvoditi srpsku delegaciju i u sledećoj rundi dijaloga, Dačić je odgovorio da to još ne zna. “Kada bude formirana nova vlada, premijer će odlučiti ko će biti u sastavu delegacije u dijalogu”, rekao je on.

Nećemo uvoditi sankcije Rusiji!

Srbija će poštovati teritorijalni integritet Ukrajine, ali neće uvoditi sankcije Rusiji, preneo je juče potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić visokoj predstavnici EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton. “Nećemo uvoditi sankcije Rusiji i nikada nećemo učestvovati u tome, jer bi time išli protiv onih koji nikada nisu uvodili sankcije Srbiji, čak ni kada je bila bombardovana i kada su joj neki drugi uzimali teritorijalni integritet”, rekao je Vučić i ocenio da EU dobro razume poziciju Srbije.
 

Vučić: Neću da živim u sjaju i raskoši

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da garantuje da će se već na polovini mandata nove vlade u Srbiji živeti bolje.


„Želim svim ljudima u Srbiji da dam garanciju kako će se u našoj zemlji, već na polovini mandata nove vlade živeti bolje i da će drastično biti smanjen broj nezaposlenih”, napisao je Vučić u najnovijem Informatoru SNS-a. On je naveo da će se nova vlada „svom snagom boriti protiv nezaposlenosti” i da se sprema „čitav niz zakona” koji će pomoći da se stvori bolji ambijent za investicije. On je poručio da će se nastaviti „žestoka borba protiv korupcije i kriminala” jer je „to zlo Srbiji onemogućavalo da se razvija i napreduje”.


„U Srbiji se više neće tolerisati tajkunsko-kriminalno-politički sistem koji je vladao godinama, koji guši i razara ekonomiju”, rekao je Vučić.


Prema njegovim rečima, niko se više neće bogatiti na račun države i građana, pred zakonom će svi biti isti - zakon će važiti za sve i neće biti nedodirljivih.
„Naš posao je da zemlju vodimo ozbiljno, odgovorno, državnički. Ali, to neće biti nimalo lako i sa nekim odlukama neće svi uvek biti zadovoljni”, naveo je Vučić i dodao da njegov cilj nikada nije bio da bude bogat i da živi u sjaju i raskoši.


„Moja je želja da Srbija živi bolje, da građani imaju bolji standard, da plate i penzije budu veće, da se ljudi zaposle, da privreda radi, da se deca rađaju”, rekao je Vučić.

Poslednji komentari
  • Stevan Vreme: 01.04.2014 08:48h

    Pametna odluka Vučića da Dačića uzme u vladu.Dačić bi bio jaka opozicija zato što je najači političar trenutno u Srbiji.

  • Stojan Vreme: 01.04.2014 08:51h

    Dzaba smo krecili,opet Tadic,Dacic.,Draskovic.....

  • pera Vreme: 01.04.2014 09:10h

    hahahahhaha e bas volim.Tako nam i treba.Hvala svim glasacima sns i onima koji nisu izasli na glasanje,pa je njihov glas dodeljen najacoj partiji,najvise. Ajmo Jovo nanovo.Jos da vrati Radulovica i brrrm brrrm u propast.Samo ne znam na koga ce se sad vaditi za neuspehe u reformama.

  • cemu onda glasanje Vreme: 01.04.2014 09:14h

    Cemu onda vise glasanje kad na vlast dolaze i pobednici i pobedjeni.Ako iko iz SPS bude dobio makar i direktorsko mesto u javnim sluzbama to je prekrajanje izbornih rezultata, opozicija treba da bude opozicija i nista drugo.

  • Milica Vreme: 01.04.2014 10:03h

    Puste zelje.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP