Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

LIDERI IMALI PO 45 MINUTA ZA ĆASKANJE S NIKOLIĆEM

Poselo kod Tome

Autor: B. J. | 18.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Kod predsednika Srbije Tomislava Nikolića juče su u mimohodu na po 45 minuta u periodu od 9.45 do 14.15 sati „na seansi“ smenjivali sledećim redosledom - koalicija SPS-PUPS-JS, DS, lista „NDS-Zeleni, LSV, Zajedno za Srbiju, VMDK, Zajedno za Vojvodinu, Demokratska levica Roma“, SVM, SDA Sulejmana Ugljanina i na kraju Partija za demokratsko delovanje Rize Halimija.

Tadić ponovio da niko iz  NDS-a neće u vladu u kojoj je Dačić

Tadić ponovio da niko iz NDS-a neće u vladu u kojoj je Dačić | Foto: FoNet Dragan Antonić

Nikolić je naime obavio konsultacije sa predstavnicima svih izbornih lista koje će imati poslanike u novom sazivu Skupštine, povodom formiranja buduće vlade, a sudeći po izjavama lidera lista, svako je imao svoje boljke da mu prenese. Prvi u redu lider SPS-a Ivica Dačić obavestio je predsednika da je njegova koalicija spremna da bude deo vlade, a nešto konkretniji bio je Ištvan Pastor, lider SVM -a, koji mu je najavio da će sredinom sledeće nedelje potpisati i koalicioni sporazum sa SNS-om.

Budući opozicionari imali su različite poruke za predsednika, te ga je Đilas informisao da DS ne može biti deo nove vlade, ali i da svakako nije ni dobio poziv za pregovore, dok je Tadić opet ponovio da NDS neće u vladu zbog SPS-a, ali da u nju neće ulaziti ni njihovi kadrovi pojedinačno, niti će to uraditi Čankov LSV ili Petrovićev ZSS. Upitan kako se sada oseća u zgradi Predsedništva, Tadić je kratko odgovorio „Već sam zaboravio kako je bilo ovde, ne vezujem se za kuće“.
Lider SDA Ugljanin rekao je da i dalje „očekuje poziv od budućeg mandatara (Aleksandra Vučića), koji je rekao da će razgovarati sa svim strankama o vladi“, dok je poslednji Nikolićev gost, Riza Halimi, naveo da njegova stranka ne pretenduje da učestvuje u novoj vladi, ali da očekuje Vučićev poziv kako bi mu iznela konkretne probleme u Preševu, Bujanovcu i Medveđi. Razgovore sa listom „SNS, SDPS, NS, SPO, PS“ Nikolić je zakazao za 22. april, kada će Vučiću dati mandat za sastav nove vlade.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP