Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

VUČIĆ U VAŠINGTONU:

Poseta SAD važna za Srbiju

Autor: Tanjug | 02.06.2015 - 07:44:00h | Komentara: 0

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić stigao je u zvaničnu posetu Sjedinjenim Američkim Državama gde će, na poziv američkog potpredsednika Džozefa Bajdena, boraviti do četvrtka 4. juna.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Marko Đoković

Premijer će, američkoj administraciji, između ostalog preneti poruku da je Srbija postala faktor stabilnosti na Balkanu i da se odlučno kreće na putu ka EU.

Neposredno po dolasku u Vašington, Vučić je za RTS izjavio da je ova poseta veoma važna za našu zemlju i da je srećan što ima ''pun raspored''.

 - Američki investitori ne razmišljaju o nastavku svojih ulaganja u jednu zemlju, ili dolasku, ukoliko tamo ne postoji politička stabilnost i ukoliko to ne odobrava i politika SAD - rekao je Vučić.


Reč je pre svega o saradnji sa tri kompanije koje su vezane za IT sektoru - Dženeral elektrik, Majkrosoft i NCR, dodao je srpski premijer po dolasku u Vašington.

Kako je najavljeno, Vučić će tokom posete razgovarati sa Bajdenom i drugim američkim zvaničnicima o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i podršci Vašingtona evropskom putu Srbije.

Vlada Srbije je najavila da će se Vučić, prvog dana zvanične posete, sastati se predstavnicima najvećih američkih kompanija, kao što su Dženeral elektrik, Majkrosoft, NCR, nakon čega je planiran susret sa zamenikom američkog državnog sekretara Entonijem Blinkenom, a nešto kasnije i sa predstavnicima srpske dijaspore u SAD.
Tokom drugog dana posete, predviđen je zvaničan susret Vučića i potpredsednika SAD Džozefa Bajdena u Beloj kući.

Istoga dana predsednik srpske Vlade razgovaraće i sa predsedavajućim Senatskog komiteta za oružane snage, senatorom Džonom Mekejnom.
Nakon toga slede susreti sa kopredsedavajućima Srpskog kokusa, kongresmenima Tedom Poom i Emanuelom Kliverom, kao i sa predsedavajućim Senatskog potkomiteta za Evropu, senatorom Ronom Džonsonom.

U četvrtak, 4. juna, premijer Vučić posetiće Univerzitet Džons Hopkins, gde će imati izlaganje, a nakon toga nastaviti niz susreta sa članovima Komiteta i Potkomiteta za spoljne poslove Senata SAD.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP