Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SRAMOTA

Poslanici duguju 1,2 miliona evra!

Autor: FoNet | 15.01.2014 - 11:30:00h | Komentara: 0

Poslanici aktuelnog i prethodnog saziva Skupštine Srbije nisu vratili 1,2 miliona dinara od dnevnica koje su dobili za službena putovanja u inostranstvo, a koje nisu potrošili ili za njih nemaju pokriće, zbog čega im je upućena opomena pred tužbu, pišu Večernje novosti.

ekspoze skupština dačić

ekspoze skupština dačić | Foto: O. Bunić

Zaključno sa prošlom godinom, prema podacima koji su dostavljeni listu, na spisku dužnika su 44 poslanika, od kojih su 29 iz ovog saziva, a ukupno duguju 8.049 evra,
3.125 američkih dolara, 149 švajcarskih franaka i 28 britanskih funti.
Listu dužnika predvodi poslanik Dragan Šormaz iz Srpske napredne stranke koji nije vratio 1.284 dolara i 465 evra, dok bi Konstantin Samofalov iz Demokratske stranke (DS) trebalo da vrati 1.031 dolar i 401 evro.
Šormaz je rekao da ne zna odakle toliki dug i da će narednih dana razgovarati sa nadležnima u Skupštini kako bi se ustanovilo koji troškovi nisu opravdani.
"Imam sve račune i videću da li možda nešto nije proknjiženo. Ako se ispostavi da je dug zaista toliki vratiću sve do poslednje pare", istakao je on.
Od bivših poslanika najveći dužnici su Miloš Jevtić (DS) koji nije vratio 1.182 evra i Željko Ivanji (17) kome parlament još vodi dug od 1.036 evra i tri franka.
Ivanji je izjavio da će uskoro otići do parlamenta kako bi proverio odakle mu toliko dugovanje, jer čuva svu dokumentaciju i možda se potkrala neka greška.
On je dodao da je, kada je reč o tri franka koja mu pripisuju, to još ranije pokušao da vrati, ali nisu primali metalni novac.
Generalni sekretar Skupštine Srbije Jana Ljubičić rekla je da je krajem prošle godine svim poslanicima koji duguju uputila opomenu pred tužbu i da se nada da će svi izmiriti obaveze, jer će, u suprotnom, parlament biti primoran da ih tuži.
Bivši poslanici koji su bili na stalnom radu u Skupštini Srbije, a koji nisu izmirili svoje obaveze, već su uzeli svoje radne knjižice, što dodatno otežava naplatu.
"Ne postoji pravni osnov kojim se to može sprečiti i zato planiram da uskoro predložim Administrativnom odboru da donese odluku kojom će poslanici biti sprečeni da preuzmu radne knjižice, dok ne izmire sve obaveze", najavila je Ljubičić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP