Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ZAUZELI MESTA U NEKOLIKO FOTELJA I JOŠ NEZADOVOLJNI PRIMANJIMA

Poslanici mukice: „Koliko radimo, malo smo plaćeni“

Autor: Bojana Rajić | 30.06.2014 - 20:00:00h | Komentara: 19

Srpskim parlamentarcima očito nije dovoljan angažman u parlamentu, nego su zauzeli još po nekoliko fotelja u opštinama, javnim preduzećima i različitim nadzornim i upravnim odborima. Svi do jednog tvrde da su malo plaćeni za to koliko rade i da uspevaju da stignu na više mesta i obavljaju poslove u isto vreme, čak i u različitim gradovima, samo zato što su dobro organizovani.

Dejan Andrejević

Sedi u sedam fotelja i 17 grupa prijateljstava: DejanAndrejević

Rekorder je verovatno poslanik naprednjaka Dejan Andrejević, koji, sa još šest funkcija pored poslaničke, kaže da “koliko radi, ne zarađuje kao što bi neko pomislio”.

Voli čovek da se druži
Dejan Andrejević, poslanik SNS-a, pored silnih poslova nađe vremena i za druženje, pa je tako rekorder i u skupštinskim grupama prijateljstva: član je čak 17 grupa prijateljstava, i to sa Bugarskom, Austrijom, Grčkom, Danskom, Italijom, Kanadom, Kinom, Kiprom, Luksemburgom, Mađarskom, Makedonijom, Meksikom, Nemačkom, Norveškom, Poljskom, Rumunijom i Rusijom. Ostali poslanici su obično članovi jedne ili dve grupe prijateljstava.

- Ustajem baš rano i pre nego što krenem u Beograd na sednicu Skupštine, ja sam u “Vodovodu”. Kad se vratim u Niš, opet idem pravo u firmu. Subotom radim od sedam do sedam, a nedeljom ne odmaram. Radim i praznicima, i kad slavim slavu. Vodovod ponekad obilazim i noću. Onda sami razmislite da li mi je velika plata, koja je oko 100.000 dinara mesečno i primam je u javnom preduzeću, za toliki rad - kaže on za “Alo”, i dodaje da u parlamentu prima samo paušal od oko 30.000 dinara i da se plate odrekao. Osim što je poslanik u Skupštini, direktor je i javnog preduzeća “Naisus”, koje se bavi vodosnabdevanjem Nišlija, zatim je član Saveta Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja, član UO Vaterpolo kluba Nais, član UO Fudbalskog kluba Radnički, član UO Regionalne privredne komore i sekretar Gradskog odbora SNS-a. I navodno sve volonterski.

Meho Omerović

Tvrdi da ima samo dve funkcije: Meho Omerović

Poslanik SDPS-a Meho Omerović za “Alo!” kaže da bez obzira šta drugi pričaju, ima samo dve funkcije i nije predsednik Skupštine banke Poštanske štedionice, kao što piše na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije.

- Nisu ažurirali sajt, izgleda. Primam platu kao poslanik u parlamentu, i drugo je dodatak od oko 40.000 dinara mesečno, koji dobijam kao kao član nadzornog odbora JP Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Beograd. I to je to. Ja, bar, od novinara ništa ne krijem - tvrdi Omerović.

Martinović

Nemam nameru da komentarišem kako sam na više mesta odjednom.
To je moja stvar: Aleksandar Martinović

Naprednjak Aleksandar Martinović, osim što je poslanik u parlamentu, profesor je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, odbornik u Skupštini opštini Ruma, predsednik Skupštine opštine Ruma, predsednik upravnog odbora Agencije za privatizaciju i član nekoliko skupštinskih odbora. Do nedavno Martinović je bio član UO Galenike i Agencije za privatizaciju. On za naš list nije hteo da komentariše kako postigne da u isto vreme “bude na više mesta”.

- Moja je stvar, primam samo platu u Skupštini. Ne razumem da li sam ja ovo na informativnom razgovoru, i stvarno nemam nameru da komentarišem kako sam na više mesta odjednom. Uglavnom, stižem! - kaže on.

Od kad je konstituisan ovaj skupštinski saziv, Administrativni odbor je doneo čak 14 odluka da parlamentarci, osim poslaničkim, mogu da se bave i nekim drugim poslom.

Krka i Vlada direktori

Milan Krkobabić

Milan Krkobabić

Milan Krkobabić

Vlada Marinković

Većina parlamentaraca, osim zanimanja poslanika, ima još nekoliko poslova. Tako je Milan Krkobabić poslanik PUPS-a, ujedno i direktor PTT-a, dok potpredsednik parlamenta i šef grupe prijateljstva s Malteškim vitezovima Vladimir Marinković iz SPDS-a, v. d. direktora Visoke strukovne škole za preduzetništvo iz Beograda. Ljubica Mrdaković Todorović iz SNS-a predsednica je Nadzornog odbora Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“, a socijalista i frontmen grupe Galija, Nenad Milosavljević, u upravi je RTS-a.

Poslednji komentari
  • mia Vreme: 30.06.2014 20:34h

    Ko je i ole ozbiljan posao savesno radio zna da nema mnogo slobodnog vremena ni za porodicu. Ovaj iz nisa je pre godinu dve zavrsio neki od ovih naprednih ubrzanih fakulteta i odma drzavni direktor. Rodjeni brat, sa istom skolm, mu je direktor parking servisa u Nisu!

  • martinovic Vreme: 30.06.2014 21:40h

    klempo nema nameru da se pravda,interesantno!

  • karalaki Vreme: 30.06.2014 21:47h

    koje nebuloze slabo plaćeni prvo tražim pare pa radim ako nema para nema ni rada nigde nisam radio da nisam adekvatno plaćen deda karalaki

  • M.M. Vreme: 30.06.2014 22:24h

    Nikada im dosta para i moći.

  • darko Vreme: 30.06.2014 22:36h

    Vladimir Marinkovic je i vlasnik te Visoke skole za preduzetnistvi. a kako je stekao doktorat i gde, bolje proverite

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP