Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SKUPŠTINA SRBIJE

Poslanici o amandmanima na zakon o "Beogradu na vodi"

Autor: Tanjug | 09.04.2015 - 09:36:00h | Komentara: 2

Poslanici Skupštine Srbije raspravljaće danas o oko 70 amandmana podnetih na leks specijalis o projektu "Beograd na vodi", posle čega se očekuje glasanje o tom zakonskom predlogu.

Arapi ulažu između tri  i četiri milijarde evra

Maketa "Beograda na vodi" | Foto: Oliver Bunić

Premijer Aleksandar Vučić, koji je taj projekat obrazlagao u parlamentu u utorak, rekao je da u njemu nema tajni, te da je njegova izgradnja u interesu cele države.


Vučić je pozvao opoziciju da se uključi u realizaciju projekta "Beograd na vodi", i iznese sve primedbe koje mogu da dovedu do toga da on bude bolji i predložio im da uključe svoje predstavnike u preduzeće "Beograd na vodi", kao i da "kontrolišu svaki dinar".


Ugovor sa investitorom je napravljen na najkraći rok od pet godina iz koga taj investitor, kako je rekao, može da izadje samo ukoliko ugovorne obaveze preuzme kupac.


"Ne možete ni zamisliti veće i bolje garancije", kazao je Vučić dodavši da u tekstu obrazloženja prezicno piše i koliko je novca potrebno za eksproprijaciju.


Obrazlažući projekat Beograda na vodi premijer je poručio da se veliki gradovi grade na velikim snovima i na projektima čija vizija zastrašuje.


"Nadam se i da će se sve ovo završiti prelepom slikom Beograda, moderne i zaposlene Srbije", zaključio je premijer.


On je poručio i da u izradu projekta treba uključiti što više srpskih kompanija i istaknutih arhitekata, urbanista, kao i da materijali za izgradnju treba uzimati iz Srbije, te je dodao da se investitori iz Ujedinjenih Arapskih Emirata već raspituju o domaćim kompanija koje su sposobne da rade na tom projektu.


Premijer očekuje i da se čim krene gradnja Beograda na vodi Srbija duplira broj stranih turista.


Opozicija smatra da će zakon, za koji kažu da će svakako biti usvojen jer za to postoji većina, uvesti pravu nesigurnost a za razliku od njih vladajuća većina ističe da će projekat Beograd na vodi podići gradjevinsku industriju, dovesti do veće zaposlenosti i poboljšanja turističke ponude glavnog grada i Srbije.

Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 09.04.2015 12:49h

    УПОЗОРАВАМ породице градских челника на челу са премијером Вучићем да их очекује страховито проклетство ко потпише да се уклони историјска железничка станица и народ пошаље у ПРОКОП која не личи на ништа.Београдска станица да се претвори у коцкарницу у бутике који ће зврјати празни је прави јерес?Употребите интернет и гледајте како изгледају светске железничке станице?Колосеци прекривени куполом а цео терен је у нивоу околине.А ПРОКОП је тунел са ужасном промајом!И на клизишту што се крије од јавности?

  • NOVI CENTAR - bez falusnog tornja Vreme: 09.04.2015 18:00h

    Da bi NOVI CENTAR Beograda bio LEPŠI i FUNKCIONALNIJI neophodne su 4 sistemske korekcije: 1). Novi centar Bgd se mora graditi kao celina na OBE obale Save, povezane širokim MOSTOM; 2). Novi centar Bgd mora imati mnogo više parkova(25%), desetine trgova, zgrada sa kulturnim sadržajem; 3). Mora se sačuvati evropska panorama Beograda na DESNOJ obali Save sa pogledom na kupole Hrama Svetog Save, crkve Svetog Marka, Narodne skupštine,... i zato se na DESNOJ obali mora za sva vremena zabraniti gradnja zgrada viših od 10 spratova; 4). Visoke zgrade preko 20 spratova i kule od 50 i 70 se mogu graditi na LEVOJ obali, ali da ne liče na falus ili vibrator.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP