Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ZANIMLJIV PREDLOG

Poslanik SDS predlaže osnivanje Radio televizije Uža Srbija

Autor: Tanjug | 23.04.2015 - 12:19:00h | Komentara: 1

Poslanik Socijaldemokratske stranke Blagoje Bradić predložio je danas republičkom parlamentu izmene Zakona o javnim medijskim servisima kojima bi se omogućilo osnivanje "Radio televizije Uža Srbija" (RTUS) u cilju ravnomernijeg informisanja u okviru regionalnog razvoja.

Blagoje Bradić

Blagoje Bradić | Foto: K. Kamenov

 Bradić smatra da pored postojećih javnih medijskih servisa - Radio televizije Srbije i Radio televizije Vojvodine, treba da funkcioniše i Radio televizija Uža Srbija, čije bi sedište bilo u Nišu, a koja bi pružala medijske usluge na najmanje dva televizijska i najmanje tri radijska programa na području uže Srbije.

Bradić u obrazloženju navodi da postojeća regulativa ne prepoznaje regionalni razvoj putem ravnomernog informisanja, pa je stoga neophodno izmeniti Zakon o javnim medijskim servisima na taj način što bi se zakonom uredio i rad ustanove RTUS.
Predložio je i da Upravni odbori RTS, RTV i RTUS zajednički donose odluku o utvrđivanju visine takse, kao način finansiranja osnovne delatnosti javnog medijskog servisa, kao i da se sredstva koja su naplaćena na teritoriji uže Srbije raspoređuju tako što će 70 odsto ići RTUS, a 30 odsto RTS.
RTUS bi se, kako je Bradić predložio, finansirala iz budžeta Srbije.
Poslednji komentari
  • miki Vreme: 24.04.2015 08:30h

    Jos nam treba samo to radio televizija uza Srbija.,Ima mnogo radio i TV stanica u Srbiji. Njihoviom povezivanjem svakodnevno u sistem UDRUZENIH STANICA SRBIJE koje je nekada funkcionisalo veoma dobro digao bi se sistem informisanja na trazeni nivo. Novac bi se delio kako je i predlozeno. a bili bi zadrzani svi zaposleni u tom sistemu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP