Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

JAD I BEDA SRPSKOG PARLAMENTA

Poslanik ukrao 17.318 dinara! (FOTO)

Autor: Ivana Kljajić | 09.12.2013 - 20:01:00h | Komentara: 20

Još jedan slučaj alavosti srpskih poslanika je postupak Milana Lapčevića iz Demokratske stranke Srbije, koji je za jedan dolazak na posao iz Niša u Beograd skupštinsku kasu ojadio za čak 18.568 dinara. „Alo!” poseduje dokumentaciju kojom se dokazuje da je ovaj poslanik drsko napumpao svoje putne troškove, falsifikovao zahteve i za jedan dolazak na sednicu naplatio naknade i za autobusku kartu i za gorivo!

Milan Lapčević

Milan Lapčević | Foto: Kostadin Kamenov

 Prema evidenciji i zahtevima koji su prosleđeni parlamentu, Lapčević se čak u dva navrata poslužio falsifikovanjem kako bi prigrabio više poslaničkih beneficija nego što mu zakon dozvoljava. Tako je Skupštini prikazao da je 16. aprila ove godine prilikom dolaska na sednicu Odbora za dijasporu svojim četvorotočkašem prešao 500 kilometara i potrošio neverovatnih 17.318 dinara, što mu je i isplaćeno kao naknada troškova za korišćenje privatnog automobila. Zanimljivo je da su na jednom zahtevu, koji je popunio i potpisao Lapčević i koji se odnose na sednicu Odbora za dijasporu, upisana dva datuma (očigledno je 16. dopisan uz 9. april 2013. godine), a skupštinska evidencija pokazuje da sednice tog odbora nije ni bilo 9. aprila.

Karta „Niš ekspresa“ koja dokazuje da je Lapčević  16. 4. 2013. autobusom putovao od Niša do Beograda

Karta „Niš ekspresa“ koja dokazuje da je Lapčević 16. 4. 2013. autobusom putovao od Niša do Beograda

 Jednostavna računica pokazuje da put od Niša do Beograda i nazad ne može da košta više od 7.500 dinara, računajući i putarinu.

aLapčević potpisao zahtev  kojim traži nadoknadu  troškova za korišćenje  automobila 16. 4. 2013.

Lapčević potpisao zahtev kojim traži nadoknadu troškova za korišćenje automobila 16. 4. 2013.

  I skupštinski registar putnih troškova poslanika, u koji je „Alo!” imao uvid, jasno pokazuje da je ovaj poslanik DSS-a iz Niša za svoje aktivnosti 16. aprila 2013. uredno naplatio 17.318 dinara.
Da Lapčević tog dana nije potrošio sopstveno gorivo dokazuje autobuska karta „Niš ekspresa” sa tim datumom, čiju kopiju poseduje naš list, kao i faktura ovog autoprevoznika na 1.250 dinara, koja je dostavljena Skupštini Srbije na naplatu.

"Trebalo je da me upozore!"

Milan Lapčević za „Alo!” kaže da je uveren da je posredi greška.
- Taj iznos od 17.000 dinara mora da sam podigao za dva dana jer sam dolazio na sednice Odbora za dijasporu i 9. i 16. aprila. Sećam se da je i 8. aprila bila redovna sednica Skupštine. Na autobuskoj karti je verovatno napravljena greška i trebalo je da stoji 15. april, kada sam dolazio na sednicu Odbora za šumarstvo. Mora da je neka greška, jer ne mogu da podignem novac po dva osnova. Na blagajni se proverava prvo sve i taj neko je morao da me upozori da to ne mogu da podignem - pravdao se Lapčević.


Putovao za 8.000 evra

Samo ove godine, od 5. januara do 3. decembra, Lapčević je iz skupštinske blagajne podigao ukupno 812.003 dinara na ime putnih troškova. Novac je podizao ukupno 58 puta, najmanji iznos bio je 5.585 dinara, a najveći 34.290. 
Poslednji komentari
  • Иван Vreme: 09.12.2013 21:42h

    Јајара .Треба га по хитном поступку избацити из Народне скупштине.Који народ он заступа ? Овај који нема ни за хлеб сваког дана.

  • aleksa Vreme: 09.12.2013 21:49h

    Jos jedan atak na DSS ,jedinu pravu opoziciju.

  • Cvetko Vreme: 10.12.2013 00:11h

    Verovatno će mu opravdanje biti da to rade i svi drugi poslanici. Ovaj nesudjeni Koštuničin premijer iz Blaca, na privremenom radu u Nišu i Beogradu, sa dugim stažom opozicionara a nekada Panićev simpatizer, dobro je unovčio svoju privrženost Voji i trenutno završava drugu kuću u Novom selu kod Niša., Zafalilo mu za cement...A i ženu i porodične prijatelje uhlebio...

  • Kiza Vreme: 10.12.2013 00:29h

    Ohoho Bato, kad je lova u pitanju nisu ni malo neutralni. Nedavno sam pročitao da je poslanica iz DSS, ona plava mislim da je Radović, najviše puknula lovu za parkiranje. Ne mogu da se setim cifre, ali znam da je bilo nešto da ti se zavrti. Nekoliko stotina hiljada dinara, a može lepo da joj se uplati zonirano parkiranje kod Skupštine, koštalo bi samo nekoliko stotina dinara za jedan mesec. Pa neka se parkira kao sav normalan svet, a ne tamo gde joj dune.

  • Soko Vreme: 10.12.2013 00:37h

    Putovao za 8000 evra. Eto sad znamo zašto se smanjuju plate i zamrzavaju bedne penzije! Sramota. Dobar ste dali nadnaslov teksta. Baš vala jad i beda srpskog parlamenta. Realno, nema se šta v iše dodati.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP