Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NAPREDNJACI NAJAVLJUJU IZBORE U VOJVODINI

Posle Đilasa pada Pajtić?

Autor: M. K. | 26.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 8

Istog dana kada je Dragan Đilas razrešen sa mesta gradonačelnika Beograda, potpredsednica SNS-a i ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je da realnost i situacija na terenu govore o lošem stanju u Vojvodini i o nezadovoljstvu građana, dodajući da se stiče utisak da se i u Vojvodini stvari moraju menjati. Demokrate ističu da ne očekuju promene ni pored „nasrtaja i pokušaja“ da do njih dođe, naglašavajući da je vlast u Vojvodini stabilna.

Bojan Pajtić

Bojan Pajtić | Foto: Robert Getel

Dušan Elezović, predsednik Izvršnog odbora DS-a, kaže da ne očekuje da nakon smene Đilasa u Beogradu dođe do promene vlasti i u Vojvodini.


- Od 120 poslanika u pokrajinskom parlamentu, DS ima 59, a više od upola manje stranka ministarke Mihajlović. To je najbolji pokazatelj šta su građani rekli na izborima. Ne očekujemo da će doći do promene jer imamo dvotrećinsku većinu koja čini skupštinsku većinu Vojvodine - kaže za “Alo!” Elezović.

Inače, Ištvan Pastor, predsednik Skupštine Vojvodine, izjavio je da se smena vlasti u Beogradu ne može po inerciji preslikati na Vojvodinu i da bi za promene u pokrajini bili neophodni vanredni izbori, a da su za njih neophodni zakonski preduslovi.

Zorana  Mihajlović

Zorana Mihajlović | Foto: Aleksandar Levajković

On je objasnio da za izbore postoje dva osnovna zakonska preduslova - da predsednik Vlade Bojan Pajtić podnese ostavku ili da parlament zapadne u blokadu, dok bi treći uslov mogao biti moralni povod. On objašnjava da bi moralni razlozi za vanredni izlazak na birališta bili ukoliko bi se eventualno pokazalo da je vrh vojvođanske vlasti umešan u neke nedolične, kriminalne radnje.
Povodom hapšenja Borislava Novakovića, šefa poslaničkog kluba DS-a u pokrajinskom parlamentu, on kaže da je veoma neprijatno iznenađen i da veruje da Novaković nije umešan ni u kakve mahinacije. U Skupštini Vojvodine na vlasti je koalicija DS-LSV-SVM sa 78 od ukupno 120 poslanika.
Poslednji komentari
  • Boris Vreme: 26.09.2013 08:00h

    Pa taj covek nema ni trunke morala da sam ode posle svih objavljenih afera sa demokratama. Pa cak i da nisu tacne.....ali gde ima dima ima i vatre....Povuci se bre sam covece....Nisi se rodio u fotelji......gde ti je dostojanstvo?!

  • Ravijojla Vreme: 26.09.2013 08:02h

    Sad samo dođite nama ovde da objasnite kako radite u interesu građana, svaki dan gledam ovaj kriminal u NS, samo pokušajte.

  • DSV Vreme: 26.09.2013 09:42h

    Koj to vama kazo ?Pa nije VOSA BEOGRAD aloooooo! Ovde se "ne rusi" VEC ZIDA .Ovde padne samo nesto sto se trebalo popraviti a "neko" OPLJACKO LOVU ! APV jje ovo a ne GRAD !

  • DSV Vreme: 26.09.2013 09:57h

    Ko vas je to zajeb* pa nije Vojvodina GRAD vec POKRAJINA i to AUTONOMNA? Mi znamo da bi ste jos ovo malo da odnesete za Beograd al nece moci .A sto bi bili IZBORI ????? Ds ima 2/3 vecinu u parlamentu ,Pastor nece moci da raspise izbore .A DA ZABORAVIO SAM moze "prekomponovanje MADE IN SNS -na silu naravno ! Ajd pa da vidimo sta ce biti .Uostalom Vi se i ne pitate ni sta ce se u Srbiji ispod Save i Dunava raditi vec ovi veliki sto su vam porucili za Vojvodinu sta ce biti .A vi bi "na brzaka" pa to nece vise ni ove sto im platis!

  • Miroslav Vreme: 26.09.2013 10:54h

    To je tolliko jasno... spasa mu nema. Nezasiti naprednjaci izgleda ovu državu pretvaraju u diktaturu, gde li su im granice moći, zaposlili u državnom aparatu preko 500 svojih boljih članova a po opstinama gde su na vlasti, sačuvaj Bože,ispunili obećano ali samo za svoje članove,,, obezbedili glasove,providno, podmuklo, niko drugi ne treba da živi. Mogu da kažu, SRBIJA TO JE SNS, i još nas ubedjuju dobro je, biće bolje...koji glumci, koje palam...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP