Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ODLUKOM PREDSEDNIKA TOMISLAVA NIKOLIĆA

Postavljenja i penzionisanja u Vojsci Srbije

Autor: Tanjug | 29.12.2014 - 13:11:00h | Komentara: 1

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić doneo je 26. decembra ukaze o postavljenjima na nove dužnosti, unapredjenjima, zastupanjima i prestanku profesionalne vojne službe, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Vojska Srbije pripreme za paradu

Vojska Srbije pripreme za paradu

Kako je navedeno u saopštenju, dosadašnji načelnik Vojne akademije Sektora za ljudske resurse Ministarstva odbrane general - major Mladen Vuruna postavljen je za rektora Univerziteta, dok je dosadašnji načelnik Uprave za obuku i doktrinu (J-7) Generalštaba VS general-major Goran Zeković postavljen za načelnika Vojne akademije Sektora za ljudske resurse.
Dosadašnji načelnik Uprave za ljudske resurse (J-1) Generalštaba VS general-major Slađan Đordjević postavljen je za načelnika Uprave za organizaciju Sektora za politiku odbrane, a dosadašnji načelnik Visokih studija bezbednosti i odbrane Vojne akademije Sektora za ljudske resurse pukovnik Slobodan Joksimović postavljen je za načelnika Uprave za strategijsko planiranje Sektora za politiku odbrane MO.
Za komandanta Kopnene vojske postavljen je dosadašnji zamenik general - major Milosav Simović, dok je za zamenika komandata postavljen brigadni general Želimir Glišović dosadašnji komandant 3. brigade Kopnene vojske.
Dosadašnji komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva ViPVO brigadni general Duško Žarković postavljen je za zamenika komandanta Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, dok je dosadašnji komandant Specijalne brigade Kopnene vojske brigadni general Jelesije Radivojević postavljen za zamenika komandanta Komande za obuku.
U saopštenju je navedeno da je za načelnika Uprave za obuku i doktrinu (J-7) Generalštaba VS postavljen brigadni general Marinko Pavlović, dosadašnji komandant 2. brigade Kopnene vojske, dok je za načelnika štaba Komande za obuku postavljen brigadni general Dejan Janković dosadašnji načelnik Uprave vojne policije Generalštaba VS.
Pukovnik Željko Petrović postavljen je za komandanta 1. brigade Kopnene vojske, pukovnik Dragoslav Sladaković za komandanta 2. brigade Kopnene vojske, a pukovnik Mile Jelić za komandanta 3. brigade Kopnene vojske.
Kako je navedeno, pukovnik Zoran Veličković postavljen je za komandanta Specijalne brigade Kopnene vojske, pukovnik Sava Milenković za komandanta 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva ViPVO, a pukovnik Stojan Konjikovac za načelnika Uprave za ljudske resurse (J-1) Generalštaba VS.
U čin brigadnog generala unapredjeni su pukovnik Slobodan Joksimović, načelnik Uprave za strategijsko planiranje Sektora za politiku odbrane MO, pukovnik Dragoslav Sladaković, komandant 2. brigade Kopnene vojske i pukovnik Mile Jelić, komandant 3. brigade Kopnene vojske.
U saopštenju je istaknuto i da će pukovnik Željko Obradović zastupati načelnika Uprave vojne policije Generalštaba VS, dok će pukovnik Zoran Šegrt zastupati načelnika Vojnomedicinske akademije Uprave za vojno zdravstvo MO.
Prestanak profesionalne vojne službe odredjen je general-potpukovniku Aleksandru Živković, dosadašnjem komandantu Kopnene vojske, general-potpukovniku Miodragu Jevtiću, dosadašnjem rektoru Univerziteta odbrane, general-majoru Mlađenu Niševiću, dosadašnjem zameniku komandanta Komande za obuku i general-majoru Miodragu Gordiću, dosadašnjem
zameniku komandanta Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.
Kako je navedeno, prestanak službe odredjen je i general-majoru Branku Andriću, dosadašnjem načelniku Uprave za organizaciju Sektora za politiku odbrane MO, brigadnom generalu Vasi Gujiću, dosadašnjem načelniku Vojnog kabineta predsednika Republike Srbije, brigadnom generalu Zoranu Popoviću, dosadašnjem načelniku Uprave za vojno zdravstvo MO, brigadnom generalu Marjanu Novakoviću, dosadašnjem načelniku Vojnomedicinske akademije Uprave za vojno zdravstvo MO i brigadnom generalu Stanku Vasiljeviću, dosadašnjem načelniku štaba Komande za obuku.
Prethodno je prestala profesionalna vojna služba general-majoru Mitru Kovaču, dosadašnjem načelniku Uprave za strategijsko planiranje Sektora za politiku odbrane MO i brigadnom generalu Stojanu Batiniću, dosadašnjem komandantu 1. brigade Kopnene vojske.
Poslednji komentari
  • mima Vreme: 30.12.2014 09:26h

    Da li su ljudi, koji svako malo, menjaju visoki kadar u Vojsci Srbije, svesni toga koliko kosta skolovanje jednog visokoobrazovanog oficira Vojske. Poslati nekog u penziju a da tek treba da da svoj maksimum, zaista nema smisla. Kako koja vlast dodje, vraca one koje su predhodnici poslali u penziju a salje druge. Pitam se dokle cemo ovako? Da li neko moze da mi kaze, sta je ministar vojni, gosp. Gasic po profesiji?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP