Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ZORAN ŽIVKOVIĆ ZA „ALO!“:

Potrebna nova „sablja”, prvo privesti Dačića!

Autor: B. Jelovac | 25.02.2014 - 14:00:00h | Komentara: 35

Zoran Živković, lider Nove stranke, potpisao je u Sofiji sporazum o saradnji sa strankom Bugarska bez cenzure, kojoj je obećao pomoć u suzbijanju kriminala na osnovu svog iskustva u sprovođenju akcije “Sablja”. Živković je tom prilikom navodno najavio novu “Sablju” u Srbiji, pa smo ga pozvali da proverimo ko bi tu akciju sproveo i ko bi bile njene žrtve.

Zoran Živković

Zoran Živković

- Srbiji je što pre potrebna nova “Sablja”, koja bi preko noći i iznenada svela kriminal na minimum, koja ne bi bila tako dramatična kao ona iz 2003. godine i ne bi bila policijska akcija, već stalna operacija. Nova “Sablja” bi trebalo najpre da se pozabavi šefovima narko-klanova, što se može rešiti bukvalno za jednu noć, istragama još 200 privatizacija jer su i one 24 sporne privatizacije mogle da se istraže za pola meseca, dok bi u istrazi o kontaktima sa vrhom kriminala prvo trebalo privesti i saslušati samog premijera Ivicu Dačića - u dahu je za “Alo!” izdeklamovao Živković.

- Akcija “Sablja” koju smo sproveli nakon ubistva premijera Zorana Đinđića bila je usmerena na zemunski klan, ali je razrešila i nekoliko stotina drugih krivičnih dela. Srbiji je sada potrebna nova “Sablja” jer imamo smešne neuspele pokušaje zvane “povetarac” u borbi protiv kriminala i korupcije. Za nešto ozbiljno potrebna je ozbiljna ekipa ljudi koja neće unapred najavljivati akcije i koja bi omogućila da kriminal pokosimo, a onda svaki dan da ga plevimo. U MUP-u i sada kao i 2003. postoji bela knjiga i nemate dilemu ko je šef kog klana. Prosto, jedne noći ih bez najave sve pohapsite. O kontaktima sa vrhom kriminala prvo bi morao da govori Dačić, s obzirom na to da je rekao da se sreo nekoliko puta sa Mišom Bananom i da nije znao ko je on. Znači, ne jednom, već više puta... Kako je moguće da prvi čovek policije ne zna za drugog čoveka kriminala, o čemu su to pričali, o bosanskim sevdalinkama? - pita se Živković.

Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: Vladislav Mitić

Privatizacije rešiti za mesec dana

Živković napominje da se u Srbiji moramo zapitati i kako se to borimo protiv korupcije kad smo na svim svetskim listama “Eldorado za korupciju”.
- Kada bismo zbog deset dokazanih korupcionaških afera oterali krivce u zatvor na po deset, 20 godina, možda niko to više ne bi doživljavao kao našu svakodnevicu. I same 24 sporne privatizacije mogle su da se ispitaju za najviše mesec dana jer to nije nikakvo forenzičko pitanje, već se prosto samo prate tokovi novca. Te istrage su opet i obesmišljene jer je šteta nastala tim privatizacija minimalizovana - kaže Živković.

Poslednji komentari
  • NEko Vreme: 25.02.2014 14:13h

    Ja ne podnosim ni bivse ni sadasnje ds-ovce ali je ovo GOLA ISTINA , i sta je ovaj gospodin u svojoj vladi radio i to da se proveri, od Kulina-bana da se krene , i sta vredi kad je ovo zemlja lopova

  • Nislija Vreme: 25.02.2014 14:31h

    Ajmo BUNDEEEEEEE serpe, pistaljkeeeee

  • Bojan024 Vreme: 25.02.2014 14:36h

    Zorana Zivkovica ima u svim aferama, pocev od Vinarije, do dva stana od po 160 kvadrata u Nisu, malverzacijama sa zemljistem... Mutniji je od Dunava, a pri tom ima taj agresivno-divljacki nastup u medijima.

  • lala Vreme: 25.02.2014 14:36h

    doticni gospodin, sam licno iz iskustva zna kako je to sibicirati na zeleznickoj stanici po Dimitrovgradu pa zna i koje su metode najbolje za resavanje takvih problema, samo neka prvo krene od sebe, a od sibicera je svojevremeno dogurao do premijera, kakva smo mi to drzava??

  • gradjanin Vreme: 25.02.2014 14:43h

    ko je i kada prodao sećerane za 1 evro, dovoljno se samo ovoga prisetiti i dosta ce biti receno o ovom političaru...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP