Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

MILAN ANTONIJEVIĆ

Pozitivina poseta Vučića SAD

Autor: Tanjug | 01.06.2015 - 09:24:00h | Komentara: 1

Direktor Komiteta pravnika za ljudska prava (Jukom) Milan Antonijević ocenio je da je predstojaća poseta premijera Aleksaandra Vučića SAD pozitivna, da to govori i sam po sebi poziv koji je dobio i da očekuje da teme budu demokratizacija, pravosuđe, oblast ljudkih prava, ali naravno i ekonomska saradnja dve zemlje.

 

Milan Antonijević

Milan Antonijević | Foto: Mitar Mitrović

- Koliki je interes to će se videti po samoj poseti, a interes postoji čim je do posete došlo - rekao je Antonijević Tanjugu.


 - Sama poseta jeste pozitivna...videćemo koje će teme biti otvarane i nadamo se da će i demokratizacija, razvoj pravosuđa i sve ono što je bitno za građane biti predmet sastanaka, verovatno i neke ekonomske teme o kojima se ovih dana mnogo razgovara - rekao je Antonijević.

On je ukazao da interes postoji i u EU, da evropski zvaničnici posećuju Srbiju i naglasio da se nada da je to znak da je napredak nešto sa čime se računa "i sa čime ćemo mi kao građani moći da se sretnemo".

Prema njegovim rečima, u SAD se sva ovdašnja dešavanja prate sa velikom pažnjom, Vašingtonu je svaki napredak u oblasti ljudskih prava i vladavine prava izuzetno značajan.
- Oni su se i ranije oglašavali prilikom nekih događaja koji su bili ključni za dešavanja u toj oblasti, tako da će to sigurno biti jedna od tema - naveo je Antonijević, ali i ponovio da su ekonomske integracije bitne za SAD.

Kako je rekao, detalji koji govore o konkretnim pomacima, konkretnim zakonima, uvek su bitni, a posebno u nekim slučajevima za koje je američka administracija zainteresovana, i tu se mora videti određeni napredak.

 - Slučaj braće Bitići je u pažnji američke administracije već dugi niz godina i očekuju se određeni rezultati, verujem s pravom. Smatram logičnim da je američka administracija zainteresovana da se slučaj koji se tiče njenih državljana reši i da konačno dobije sudski epilog i verujem da će to biti jedna od tema - rekao je Antonijević.

Govoreći o američkom pogledu na stanje ljudskih prava u Srbiji, Antonijević je ukazao da je činjenica da se izveštaji koji prave organizacije koje se bave ljudskim pravima pomno prate.

 - Oni poštuju tu ozbiljnost koja postoji u civilnom društvu, godišnji izveštaji jesu predmet pažnje i američke administracije i verujem da će se neke od tih tema naći na stolu u toku razgovora sa premijerom - zaključio je Antonijević.
Poslednji komentari
  • said Vreme: 01.06.2015 16:56h

    Ja znam i tog momka SA slike a i ostale.ne vidim Stadt je TU lose da SE mole onako kako je ispravno,apolako cCE doci na red i bajrakli dzamija,ako Bog da.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP