Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

POČELA SEZONA PRELETANJA IZ UJEDINJENIH REGIONA

Predsednica opštine iz URS-a beži u SNS?!

Autor: M. K. | 03.08.2013 - 08:00:00h | Komentara: 5

Dragana Živanović, predsednica opštine Rača, nakon izbacivanja URS-a iz Vlade, navodno se bacila u potragu za drugom sigurnom političkom kućom. Kako tvrde izvori „Alo!“ upućeni u dešavanja u Rači, ona ovih dana ozbiljno razmišlja da napusti stranku Mlađana Dinkića i „preleti“ kod naprednjaka.

Dragana Živanović

Dragana Živanović | Foto: N. Raus

- Ona ozbiljno razmišlja da pređe kod naprednjaka, a želi i da se sastane i sa liderom SNS-a Aleksandrom Vučićem. Sa druge strane, kruži priča da ukoliko joj to ne pođe za rukom ona bi navodno bila spremna i da pređe u SPS - tvrde naši sagovornici.


Iako smo Živanovićevu juče zvali i poslali SMS sa pitanjem, da li uskoro planira da napusti stranku Mlađana Dinkića i pojača redove naprednjaka, odgovor od nje nismo dobili.

Sa druge strane Budimir Milenković, predsednik Opštinskog odbora SNS Rača, tvrdi da se sa Živanovićevom do sada nisu vodili razgovori o njenom eventualnom prelasku u redove naprednjaka, ali ne isključuje mogućnost da se jednog dana to pitanje pokrene jer je, kako navodi, u politici sve moguće. Takođe, i u SPS-u u Rači navode da se sa predsednicom opštine nisu vodili razgovarali o njenom prelasku u njihov tabor.

Inače, Živanovićeva je dugogodišnja funkcionerka opštine Rača. Drugi mandat predsednika opštine poveren joj je prošle godine, što znači da je na čelu ove šumadijske opštine već pet godina. Pre toga, od 2004. do 2008. godine bila je predsednica Skupštine opštine. Interesantno je to što je ove funkcije obavljala kao kadar različitih političkih stranaka. Naime, Živanovićeva je bila u Srpskom pokretu obnove, čiji je lider Vuk Drašković, a potom odlazi u Novu Srbiju. Stranku ministra Velimira Ilića napustila je 2010. godine kada prelazi u Ujedinjene regione Srbije gde je i danas. Priča se i da se 2011. godine nudila Borisu Tadiću, koji nije imao ništa protiv da je primi u stranku, ali su njen prelazak blokirale demokrate iz Rače koje su bile protiv njenog dolaska u tabor DS-a.

Kad je reč o Rači, “Alo!” je u aprilu pisao kako je ova, jedna od najnerazvijenih opština u Srbiji, izdvojila četiri miliona dinara za rekonstrukciju brvna dugog nekoliko metara na Lukanjskom potoku u MZ Đurđevo, ali i tri miliona dinara za rekonstrukciju brvna na Blatarskom potoku u MZ Saranovo. Kašnjenje radova na rekonstrukciji tih brvana opštinski funkcioneri su pravdali “visokim vodostajem potoka”. Rača je i za uređenje bazena iskeširala čak osam miliona dinara.
Poslednji komentari
  • Мирославо Vreme: 03.08.2013 08:55h

    Чудо би било да не пређе у СНС, то је сигурност на власти, много се исплати, напредује ки воз, то је оно, сваки човек има своју цену, жене поготову.

  • Sladjana Vreme: 03.08.2013 09:47h

    Ma vidi se da je kvalitetna ličnost, veoma karakterna. Ona to zbog dobrih stranačkih programa preleće iz jata u jato.

  • kole Vreme: 03.08.2013 09:48h

    A da predje na biro rada? Kao ne zaposlena...... Sram je bilo i sram onoga ko je pusti u svoje redove.

  • uzbunjivac Vreme: 03.08.2013 10:44h

    Pozdrav za novinare Alo-a!Nije tajna mnogo stvari vezanih za ovu opstinsku vlast: -Abnormalne dnevnice i sluzbena putovanja u inostranstvo,sa saradnicima kojima cak ni nije mesto tamo da putuju. -Odlasci na kosarkaski turnir u Bec,sa kosarkaskim klubom koji nema dovoljno dece za takmicarsku ekipu. -Izgradnje,rekonstrukcije:Park,Domova Kulture,puteva-po 3 puta vecim cenama -Prepumpani racuni u restoranu Vidovdan u Visevcu (u pitanju su visemilionski iznosi na godisnjem nivou) -"Predsednica" ima vise saradnik,pomocnike i savetnika koji imaju enormne plate (na oko 30 radnika ima 30 funkcionera) -Nelegalna smena direktora Doma zdravlja i postavljanje, van svih zakonskih okvira,direktorke koja je pred penzijom i koja je zloupotrebama za kratak vremenski period napravila visemilionske dugove (clanica je SPS-a)

  • Milan Živanović, Rača krag. Vreme: 03.08.2013 11:07h

    To što predsednica opštine Rača menja stranke, malo koga interesuje u ovoj opštini. Ljudi su u čudu i pitaju se u kojoj to zemlji žive, da im je ona i dalje predsednik, osumnjičena za organizovani kriminal zajedno sa grupom svojih saradnika, o čemu je i ''Alo'' pisao, a i drugi mediji. O kriminalnim radnjama ove žene se apsolutno sve zna u ovoj maloj opštini a zna i kriminalistička policija koja vodi predugo istražnje radnje. Jedino gradjani neznaju da li treba verovati u epilog istrage, jer sve postaje sumnjivo, sobzirom na dužinu krivičnog postupka koji se vodi. Trebamo li uopšte verovati da će nam biti bolje u ovoj zemlji??

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP