Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NEMA NESUGLASICA

Predsedništvo SNS: Potvrđeno jedinstvo koalicije

Autor: Tanjug | 05.01.2013 - 14:46:00h | Komentara: 1

Predsedništvo Srpske napredne stranke potvrdilo je danas jedinstvo vladajuće koalicije poručivši da su odnosi u koaliciji iznad ličnih nesuglasica. Najavljena je i posebna sednica na kojoj će se razgovarati o rezoluciji o Kosovu i Metohiji.

Predsedništvo se nije detaljno bavilo izjavom lidera URS-a Mlađana Dinkića o postavljenju estradnog menedžera Saše Mirkovića za pomoćnika ministra saobraćaja.

Naprednjaci

Tročasovna sednica | Foto: ALO!

 Član Predsedništva SNS Igor Mirović rekao je novinarima posle završetka skoro tročasovne sednice da su "odnosi u koaliciji iznad pojedinaca i da problemi koji povremeno iskaču ne mogu biti toliko važni da se njima bavi Predsedništvo stranke".

Za naprednjake, dodao je on, najvažnije je da se ostvaruju planovi vlade zbog čega je analiziran rad pojedinih ministara i ministarstava i zato "nije bilo reči o tako nevažnim stvarima".

"Razgovaralo se, ali ne na nivou koji bi bio značajan za ovaj dan. Svi partneri u vladi ponašaće se odgovorno, zadatak vlade smo stavili kao prioritet u odnosu na lične nesuglasice", rekao je Mirović.

Zorana Mihajlović, ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine

Zorana Mihajlović, ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine | Foto: FoNet

 Novinarima se kratko obratila i ministarka energetike i potpredsednica SNS Zorana Mihajlović koja je i inicirala današnju sednicu Predsedništva.

Na pitanje da li je zadovoljna odlukama današnje Predsedništva stranke odgovorila je - naravno.
Kada je reč o Kosovu i Meothiji, Mirović je najavio da će o problemima u Pokrajini i stavovima u vezi sa budućim zadacima Skupštine Srbije i pregovaračkog tima stranka za nekoliko dana održati posebnu sednicu.
"Srpska napredna sranka je vodeća stranka u Srbiji i ima veliku odgovornost. Želimo da na posebnoj sednici reč po reč analiziramo tekst dokumenta i da učestvujemo u procesu usaglašavanja i donošenja tog dokumenta u vladi i u skupštini", kazao je on.
Mirović je naveo da je još jednom iskazana podrška "svima koji se u prvim redovima bore protiv kriminala i korupcije", a posebno predsedniku SNS Aleksandru Vučiću.

Igor Mirović

Igor Mirović

 Predsedništvo je ukazalo da je stranka, pre svega, posvećena zadacima na ekonomskom planu na podizanju nivoa ekonomije i kućnog budžeta svih gradjana i da će prioriteti SNS u narednom periodu ostati borba protiv korupcije i razvoj ekonomije.

"Ta dva zadatka su prioritrti SNS u narednom periodu", naglasio je Mirović.
Stranka je zauzela i novi organizacioni pristup kada je reč o radu na teritoriji AP Vojvodina.
Sednici u sedištu stranke u Novom Beogradu prisustvovali su lider naprednjaka Aleksandar Vučić, potpredsednici Nebojša Stefanović i Zorana Mihajlović, članovi Predsedništva Nikola Selaković, Milan Bačević i Goran Knežević, gradonačlenik Novog Sada Miloš Vučević, savetnik predsednika Srbije Marko Đurić...
Sednica je bila zatvorena za javnost. 
Poslednji komentari
  • DSV Vreme: 05.01.2013 18:27h

    Jer ono Gebels rece "RECI LAZ TRI PUTA I POSTACE ISTINA" . Ide zima pa ste sad ko MACKA I KER ,cek prolece bice jurnjave!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP