Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

VAŽNI SASTANCI ZA SRBIJU

Premijer danas u Minhenu s investitorima

Autor: M. K. | 27.07.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u radnoj poseti Minhenu, gde će se sastati sa ministarkom za Evropu i regionalne odnose Beatom Merk, sa kojom će razgovarati o evrointegracijama Srbije.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Oliver Bunić

O važnosti ovog sastanka govori i činjenica da je Merkova izuzetno bliska nemačkoj kancelarki Angeli Merkel. Vučić će imati sastanak i sa premijerom nemačke savezne pokrajine Bavarske Horstom Zehoferom iz Hrišćansko- socijalne unije, s kojim će razgovarati o problemu azilanata, saznaje „Alo!“. Ovaj sastanak za Srbiju ima izuzetno važnu političku težinu s obzirom na to da je upravo Zehofer nedavno podsticao inicijativu za ponovno uvođenje viza Srbiji zbog problema s azilantima.

Zehofer takođe predlaže i da se otvori centar za migrante na području Balkana. Kako „Alo!“ saznaje, premijer će u Minhenu imati susrete sa predstavnicima najvećih nemačkih kompanija, sa kojima će razgovarati o ulaganjima u Srbiju, pre svega u oblasti auto-industrije. Predviđeni su susreti sa predstavnicima privrede i bavarskih preduzeća - PKS i IHK Bavarske u okviru biznis foruma koji u Minhenu organizuju privredne komore Srbije i Nemačke.
Poslednji komentari
  • Niste obavesteni Vreme: 27.07.2015 17:37h

    To samo neka misli Bulatovic da nije niko prisustvovao iz kako je nazivate grupacije, prisustvovali su i te kako i ako su morali da podignu ruku za doticnog ne znaci daih nema al videcemo kako ce ursovac dobiti lokal bez starog clanstva, zali Boze sto ce gradjani ispastati jer ovaj mladjani crnogorac koji nije iz Vranja nema politickog kapaciteta da srusi socijaliste koji oduvek vladaju u ovom gradu. Gospoda piverenici nisu dobili republicke izbore vec kako nazivate grupacija ljudi, e sad ta grupacija ako bude izneverena lako moze da ne radi lokal pa da vidimo kako ce da dobiju lokalne izbore bez zestoke grupacije.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP