Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

KARTA ZA ŠEŠELJA JOŠ NIJE STIGLA U NEMANJINU

Premijer staloženo o Šešelju

Autor: M. D. | 24.05.2015 - 08:25:00h | Komentara: 1

Nakon nove provokacije koja je stigla iz Haškog tribunala, koji zahteva da Srbija do 26. maja vrati lidera radikala Vojislava Šešelja u pritvorsku jedinicu u Sheveningen, premijer Srbije Aleksandar Vučić nije želeo da reaguje ishitreno i pod pritiskom, već će hladne glave narednih dana izneti stav države u vezi s ovim problemom.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Oliver Bunić

Kako „Alo!“ saznaje, novi uslov Tribunala bio je tema i jučerašnje sednice Vlade Srbije, kada je zauzet stav da neće biti ishitrenih i brzopletih izjava u vezi s novim zahtevom sa zapada.

- Vučić ne želi da upada u zamke koje mu se postavljaju i da ishitreno ili brzopleto reaguje na ovu provokaciju. Svima je poznato da Tribunal koristi Šešelja da pokuša da pomuti i uzdrma stanje u Srbiji, pa zato ne čudi ovakav postupak. Tribunalu je vrlo dobro poznato i da se Šešelj neće sam vratiti, kao i da, čak i ukoliko bi ga država uhapsila, on ne bi mogao biti vraćen u roku od pet dana, koliko je Tribunal ostavio, jer čitav taj proces zahteva da se ispune brojne procedure i to ne bi moglo biti urađeno za manje od 15 dana. Upravo vam to govori koliko je zahtev Tribunala sračunat i smišljen da naruši stabilnost zemlje - kaže naš izvor blizak Vladi Srbije.
Posebno je indikativno da Vlada Srbije još nije dobila zvaničnu odluku Haškog tribunala kojom se zahteva povratak lidera SRS-a. To je juče poručio ministar unutrašnjih poslova i potpredsendik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović, koji je napomenuo da će država i u ovom slučaju postupiti u skladu sa Ustavom.
- Nismo dobili nikakav dokument i ne bih voleo da se izjašnjavam o nečemu što nismo dobili - poručio je Stefanović. Na pitanje da li postupanje u skladu sa Ustavom znači da će Šešelj biti priveden, Stefanović je ponovio da će sve biti u skladu sa najvažnijim državnim dokumentom. Njegova stranačka koleginica Zorana Mihajlović očekuje da će premijer Aleksandar Vučić narednih dana obavestiti građane Srbije o odluci Tribunala u vezi sa povratkom lidera radikala i ocenila da naša zemlja trpi „prilične pritiske“.
Pre tri dana, potpredsednik SRS-a Milorad Mirčić izjavio je da je žalbeno veće Haškog tribunala donelo odluku da Šešelj treba da bude vraćen u Hag do 26. maja. Lider radikala svima je jasno stavio do znanja da se neće dobrovoljno vratiti u Hag, već da mogu samo „na rukama da ga odnesu na aerodrom“.
Poslednji komentari
  • Lune Vreme: 24.05.2015 21:03h

    Hm,hmm...Hm,hmm to smo znali do 1989 odokativni rok, a onda su se pojavili Vuk Draskovic,Vojislav Seselj,Vojislav Kostunica,Djindjic...a ? "nisam ja mame mi"..i, dobili smo tezak oblik diktature, protiv ustavno "rekviriranje penzija",,,pljacke, krvne i seksualne delikte.."sa jedne i sa druge strane duge".

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP