Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

POCENIO

Pribićević: Tačijeva pretnja može da se ostvari samo silom!

Autor: FoNet | 05.04.2013 - 11:29:00h | Komentara: 1

Pretnja premijera Kosova Hašima Tačija o uspostavljanju institucija Prištine na severu Kosova može se ostvariti jedino putem sile i to jeste njegova direktna pretnja, ocenio je za RTS bivši ambasador Srbije u Nemačkoj Ognjen Pribićević.

dd

Ognjen Pribićević | Foto: Aleksandar Dimitrijević

"Naravno da se pretnja o uspostavljanju institucija vlade iz Prištine na severu Kosova može ostvariti jedino putem sile i to jeste direktna pretnja koju je Tači uputio. Koliko je meni poznato, on je slično pretio i na ovom sastanku i tada je došlo do verbalnog sukoba", rekao je Pribićević.

On je napomenuo i da je Tači, uprkos tim pretnjama, u toj izjavi završio time da bi nepostizanje sporazuma svakako bilo loše za Srbiju, ali i za Kosovo. Mislim da je, i pored tih pretnji, to možda signal potrebe i albanske strane da se dođe do kompromisa, naglasio je on.
Prema njegovim rečima, prostor za dijalog je manji nego pre nekoliko dana, ali postoji.
"Koje god rešenje da odaberemo neće biti dobro, ali mislim da je, s obzirom da Srbija nije u Africi ili Aziji, nego u Evropi, bez obzira na to kako se stvari odvijaju, put Srbije jedino ka Evropi", naglasio je Pribićević.
Poslednji komentari
  • posmatrac Vreme: 05.04.2013 12:36h

    Nema tu vise prostora za kompromise, Srbija je do te mere ponizena i opljackana, sve vreme se trudila da popustanjem dodje do resenja, a na kraju gorko shvatila da zapadne zemlje nisu nasi prijatelji, nit su prijatelji Srbima niti Srbiji.Molim Boga da i nasi politicari shvate,,Uzdaj se use i u svoje kljuse,, a zapad nece moci vekovima da dokaze i uveri nas Srbe da nam je prijatelj.Na zapadu i Americi je da odaberu i odluce, jesu li demokrate ili demonkrate.Srecno!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP